ND Gorica z zmago v Zavrču tik pod vrh!

Nova Gorica, 14.03.2014

Zadeli so Massimo Coda, Gianluca Lapadula in s prvencem tudi Filippo Boniperti

ND Gorica je še tretjič v sezoni premagala NK Zavrč in se zavihtela na drugo mesto na prvenstveni lestvici. V Halozah je bilo 3:1.

Namesto kaznovanih Berardocca, Favallija in Vetriha je strokovni štab v prvo enajsterico postavil Matijo Široka v obrambi ter Bruna Vicenteja in Marshala Mfona Johnsona v zvezni liniji.

Prvi so zapretili domači prek Dorisa Kelenca, kmalu zatem pa so belo-modri prišli do prednosti. V 12. minuti je Massimo Coda izkoristil neodločenost domače obrambe in s strelom z roba kazenskega prostora dosegel svoj dvanajsti sezonski gol. 

Dvoboj je večinoma potekal med obema kazenskima prostoroma, vse do dvojnega vodstva Gorice pa priložnosti ne beležimo.

V 25. minuti je do strela prišel 22-letni napadalec Filippo Boniperti. V drugem poskusu je premagal domačega vratarja in se veselil svojega prvenca na slovenskih igriščih. Belo-modri so kontrolirali potek tekme in pokazali boljšo igro.

Do odhoda na odmor je sprva za Zavrčane z glavo mimo vrat streljal Miha Kolol, na drugi strani pa je zapretil Gianluca Lapadula. Zaključni udarec v prvem polčasu je sprožil domačin Jure Matjašič.

Prvi poskus v nadaljevanju je uspel strelcu Bonipertiju, tudi nekdanjemu igralcu Juventusa, ki ga je v 51. minuti domači vratar ubranil. Odgovoril mu je Zavrčan Matjašič, a bil nenatančen.

Igra se je nekoliko umirila, vse niti pa so v rokah držali Novogoričani. Pri slednjih so v drugem delu vstopili Bazzoffia, Danilevičius in Finocchio.

Strelsko formo je po golu v prvi tekmi z Domžalami tudi tokrat potrdil Gianluca Lapadula. V 83. minuti je izjemno zadel z obrata in postavil izid 0:3. To pa ni bil končni rezultat srečanja, saj je Zavrč v sodnikovem dodatku prek Dorisa Kelenca dosegel častni zadetek.

Za igralce sledita dva dneva zasluženega počitka, v ponedeljek pa se pričenjajo priprave na dve tekmi z Rudarjem.

NK Zavrč : ND Gorica 1:3 (0:2)

Strelci: 0:1 Coda 12., 0:2 Boniperti 25., 0:3 Lapadula 83., 1:3 Kelenc 92.

Zavrč: Bešenić, Kokol, Murko, Šafarić, Kelenc, Sambolec, Kurbus, Kresinger, Matjašič (57./ Fuček), Brlečić (61./Smrekar), Težak.

Gorica: Cordaz, Širok, Coda (74./Danilievičius), Lapadula, Boniperti (62./Bazzoffia), Jogan, Vanin, Vicente, Misuraca, Modolo, Johnson (83./Finocchio).