Na derbiju kroga se mreži nista zatresli

Nova Gorica, 22.03.2014

Belo-modri osvojili točko z Rudarjem

Derbi med ND Gorico in Rudarjem je minil v taktični igri z nekaj streli z razdalje ter se zaključil brez zadetkov.

Domači strateg Luigi Apolloni je od prve minute na razmočen teren poslal preverjeno enajsterico. Zaradi bolezni je manjkal Vanin, medtem ko Tineta Kavčiča po poškodbi še ni bilo v moštvu.

Prvi je v 6. minuti streljal Bruno Vicente, a je gostujoči vratar poskus ubranil. Igra je potekala med obema kazenskima prostoroma, ekipi pa sta večinoma poskusili z razdalje. V 22. minuti je za goste streljal Rotman, za belo-mode pa je bil nekaj pozneje nevaren Massimo Coda.

Še pred tem sta imela priložnosti Gianvito Misuraca ter Alessandro Favalli. Prvi je bil nenatančen z bližine, drugi pa z razdalje. Ob koncu prvega dela igre se je dvakrat dobro postavil tudi vratar Alex Cordaz in ustavil poskusa Velenjčanov.  

V uvodu nadaljevanja bolj agresivna igra Gorice, ki je pokazala tudi več kombinatorike. V ugodnem položaju se je znašel Amedej Vetrih, a streljal mimo vrat. V 52. minuti je z razdalje drugič na tekmi poskušal Coda. 

Domači so na polovici polčasa ekipo osvežili z Luco Berardoccom, ki je zamenjal Vicenteja. Kmalu zatem je za Rudar z več kot 20 metrov sprožil Podlogar, odgovoril pa mu je Coda. Ostalo je brez golov.

V končnici tekme nič presenetljivega. Za belo-modre sta s klopi vstopila v zadnjih dneh nekoliko oboleli Daniele Bazzoffia ter namesto poškodovanega Matije Široka še Salomon Enow.

Ista tekmeca se bosta pomerila že v sredo v prvi polfinalni tekmi Pokala Slovenije. Gorica tudi v tretji tekmi letos ni uspela premagati Velenjčanov. 

ND GORICA : NK RUDAR 0:0