Luigi Apolloni: Pokal postavljam ob bok srebrni medalji na SP 1994

Nova Gorica, 22.05.2014

Po izjemni predstavi in dvigu pokalne lovorike je pred številnimi predstavniki medijev svoje razmišljanje podal trener ND Gorice Luigi Apolloni.

Tekmo je komentiral takole:

"Igralci so dali od sebe vse in še več. Pokazali so veliko srce in tekmo dobro odigrali. Premagali smo nasprotnika, ki je kakovosten, ki je tudi državni prvak. Vedeli smo, da potrebujemo perfektno tekmo. Hvala vsem, ki so v Gorici delovali pred menoj, hvala mojim sodelavcem, Miranu, Borutu in ostalim. Najbolj vesel sem za svoje igralce, ki so kljub vsem težavam skozi sezono pustili svoje srce na igrišču."

Na vprašanje o vstopu junaka tekme Francesca Finocchia je odgovoril:

"Ideja je bila, da vstopi. Možni so bili podaljški, zato sem čakal. Potem pa je prišla tista poškodba Bonipertija, ki je bil tudi precej utrujen, in ta menjava se je na koncu izkazala za odločilno potezo."

Apolloni se je lovorike veselil po sušnih 15 letih. Leta 1999 je s Parmo osvojil pokal Uefa. Pokal Slovenije pa je njegov prvi trenerski naslov:

''Mi zelo veliko pomeni. Postavljam ga ob bok vsem uspehom s Parmo in srebrni medalji na svetovnem prvenstvu leta 1994. Je pa občutek pri tem nekoliko drugačen. Tu sem zelo vesel zaradi fantov, ko si igralec, pa se veseliš kot glavni akter na igrišču. ''