V nedeljo ob 20.00 doma pričetek prvenstva: na prodaj tudi letne karte

Nova Gorica, 19.07.2014

V Športnem parku - Gorica : Domžale

Novogoriški nogometaši v nedeljskem večeru ob 20. uri pričenjajo 24. zaporedno sezono v prvi državni nogometni ligi. Gorica je poleg Maribora in Celja edino moštvo, ki v 1. SNL tekmuje nepretrgoma vse od ustanovitve.

Belo-modri prvenstvo pričenjajo z domačo tekmo proti Domžalam.  Za slednje bo to prva uradna tekma v sezoni, Gorica pa je v četrtek gostovala na Norveškem. Zaradi dolgega potovanja in evropske tekme znajo biti nekoliko bolj spočiti gostje, čeprav je domači strokovni štab tako v petek kot v soboto regeneraciji posvetil veliko časa.

To bo že 57. medsebojna tekma v Prvi ligi med nedeljskima nasprotnikoma. Statistika je na strani Gorice. Ta je doslej dobila 24 tekem, 18 se jih je zaključilo brez zmagovalca, 14-krat pa so zmagale Domžale. Gol razlika - 80 : 61. V lanski sezoni se je trikrat končalo z 1:1, enkrat pa so slavili Domžalčani z 2:1.

Trener Luigi Apolloni napoveduje: ''Dogajanje na Norveškem je za nami. Tekma z Domžalami bo težka. Gre za zelo kakovostno moštvo, z dobrimi odlikami v igri. Ekipa mora reagirati hitro in na igrišču pokazati vse, kar ni uspela v Moldeju.''

Pred tekmo bodo v prodaji tudi letne sezonske karte po ceni 100 EUR.