Belo-modri v nedeljo ob 18. uri gostujejo pri Krki

Nova Gorica, 26.07.2014

Tekma 2. kroga Prve lige: Gorica čaka prve točke

Nogometaši ND Gorice v 2. krogu Prve lige TS gostujejo v Novem mestu pri moštvu Krke. Obe enajsterici sta slabo začeli novo prvenstvo. Belo-modri so doma 0:1 klonili proti Domžalam, medtem ko so Novomeščani z 1:3 izgubili v Ljubljani proti Olimpiji.

Gorica je med tednom odigral tudi zahtevno evropsko preizkušnjo, spočitost nogometašev je zato večji adut Krke. Ob 18. uri se bosta tako v Novem mestu ekipi pomerili devetič med najboljšimi, v prvi slovenski ligi.

V lanski sezoni sta se tekmi v dolenjski prestolnici zaključili z remijem (1:1) ter z zmago Gorice (1:0). Kako bo tokrat, se bo izkazalo v nedeljo okrog 20. ure.

Novogoričani poleg prvih točk lovijo tudi prvi prvenstveni gol. Na treh uradnih tekmah letošnje sezone so zadeli dvakrat – uspešna sta bila Luka Majcen in Alen Jogan. Upamo, da se bodo strelci prebudili.

Kapetan Alen Jogan napoveduje: ''Zagotovo je nekaj energije pošlo, treba se bo dobro regenerirati, v Novem mestu pa se moramo v vseh pogledih predstaviti s čvrsto igro, brez izgovorov o utrujenosti.''

Tudi igralci z manjšimi težavami – Osuji Amarachi, Marco Modolo in Luka Majcen, bodo v ekipi za nedeljsko tekmo.

Srečno, Gorica!