Zmagi za kadete in mladince

Nova Gorica, 12.10.2014

Vpogled v mlajše selekcije ND Gorica

Kadeti in mladinci so prepričljivo slavili v Novem Mestu. Obe selekciji sta namreč zasluženo slavili z identičnim rezultatom 3:1.  

U17  

NK Krka : ND Gorica 1:3 (0:2)  

Kadeti so srečanje začeli odločno in si v prvih 20-ih minutah priigrali številne priložnosti. Premoč so kronali z zadetkoma Ambroža Klančič in Roka Podvrščka. V drugem polčasu so z napadalno igro nadaljevali, krona tega pa je bil zadetek Žana Lebana, ki je spretno matiral domačega vratarja. Tako so varovanci trenerja Florjana Debenjaka prišli do prve zmage tudi na gostovanjih, glede na priložnosti pa bi lahko bila še precej višja.  

Več o tekmi - klikni tukaj    

 

U19  

NK Krka : ND Gorica 1:3 (1:1)  

Pri mladincih je bilo srečanje napeto vse do konca, saj je šele v 89. minuti Leon Marinič dokončno razblinil dvome o zmagovalcu. Podobno kot pri kadetih so tudi naši mladinci imeli številne priložnosti za zadetek že v prvem polčasu. V tekmo so krenili odločno in pogosto ogrožali gol Krkašev. Lepo akcijo po desni strani je lepo finaliziral nigerijec Amarachi, ki je bil med najboljšimi posamezniki na srečanju. Priložnosti in višje vodstvo so iz oči v oči z domačem vratarjem nato zapravili Bužinel, Marinič in Amarachi. Kazen za neučinkovitost je sledila v zadnji minuti polčasa, ko so gostitelji izenačili iz kota. Drugi polčas so varovanci trenerja Iztoka Kavčiča ponovno odločno začeli in zasluženo prešli v vodstvo po evrogolu Anžeta Kuraja. Končni izid je postavil Leon Marinič s strelom iz roba kazenskega prostora.

Več o tekmi - klikni tukaj