Prva tekma, prva zmaga

Nova Gorica, 17.07.2016

ND Gorica : NK Aluminij 2:0

ND Gorica je z zmago pričela 26. državno prvenstvo v Prvi ligi. Toda Novogoričani so se proti čvrsti ekipi Aluminija morali za tri točke kar potruditi.

V uvodu boljša igra gostov, ki so prek Bizjaka in Kureža dvakrat zapretili. Grega Sorčan je bil na mestu.

Gorica je do prednosti prišla po pol ure igre. V akciji sta sodelovala Miran Burgič in strelec Sandi Arčon, ki je zadel z bližine po odbiti žogi. Do konca polčasa drugačen obraz Gorice. Sledili so poskusi Tineta Kavčiča, Tilna Nagodeta in Mirana Burgiča.

Tudi v drugem polčasu boljša igra domačih. Burgič je že takoj v uvodu zadel prečnik, Tine Kavčič pa je v 50. minuti z glavo povišal na 2:0.

Do konca dvoboja še enkrat vratnica Burgiča, lepi priložnosti sta imela še Miha Gregorič ter Jan Humar. Na drugi strani je nevaren strel zaustavil Sorčan.

Belo-modri so tako s tremi točkami krenili v novo sezono. Naslednji preizkus jih čaka že v petek v Celju.

 

ND GORICA – NK ALUMINIJ 2:0 (1:0)

Športni park Nova Gorica, sodniki: Žganec (Ljubljana), Povšnar (Zagorje), Podobnik (Veliki Gaber).

Strelca: 1:0 Arčon (31.), 2:0 T. Kavčič (50.).

ND Gorica: Sorčan, T. Kavčič, Boben, Škarabot, Gregorič, Kolenc, Kotnik (od 64. Humar), Kapić, Arčon (od 71. Osuji), Nagode, Burgić (od 85. Franciosi).

NK Aluminij: Janžekovič, Turkalj, Jakšić, Zeba, Petrović (od 82. Brodnjak), Vezjak (od 81. Roškar), Rogina, Krljanović, Kurež (od 73. Kramar), Bizjak, Vrbanec.

Rumeni kartoni: T. Kavčič, Kolenc; Roškar.

Rdeči karton: Roškar (90., drugi rumeni karton).