Belo-modri gostujejo v Celju

Nova Gorica, 03.12.2016

V 20. krogu se bosta na Areni Petrol ob 14. uri udarila neposredna konkurenta za 4. mesto NK Celje in ND Gorica, ki sta trenutno s 26 točkami izenačena na prvenstveni lestvici.  

Naši fantje v tekmo vstopajo na krilih zelo pomembnih treh točk, ki so jih v sredo zabeležili z visoko zmago proti Aluminiju. To je bil za belo-modre že tretji zaporedni pozitivni rezultat, pred tem so remizirali z Olimpijo in Koprom. Na drugi strani se domače Celje nahaja v nizu dveh zaporednih porazov, nazadnje je četa Igorja Jovićevića klonila v Stožicah. Nekdanji trend goriške zakletosti pa je Celjanom kljub vsemu v zadnjem času uspelo obrniti na glavo, saj so dobili vse tri medsebojne tekme v letošnjem koledarskem letu.   

Miran Srebrnič tokrat zagotovo ne bo računal na trojico zelo pomembnih členov začetne enajsterice. Rifeta Kapića, Andreja Kotnika in Matijo Bobna namreč muči bolezen. Zaradi kopice bolezni bo sploh prvič v svoji članski karieri v kadru nadobudni Rok Bužinel. Kazen bosta odslužila tudi oba pomočnika trenerja, Andrej Komac ter Simon Živec, ki sta prejela tekmo prepovedi zaradi nešportnega komentiranja na sredinem obračunu z Aluminijem.  

V domačem taboru si glavo najverjetneje belijo z odsotnostjo napadalca Amarja Rahmanovića, ki je v sredo zabil ljubljanski Olimpiji, a prejel že četrti letošnji karton, tako da ne bo imel pravice nastopa. V začetno enajsterico bi se utegnil vrniti nekdanji as mariborskega ponosa Dalibor Volaš, ki je z edinim zadetkom na tekmi odločil zadnje medsebojno srečanje. Zelo nevaren za vrata Grege Sorčana pa bi znal biti tudi nekdanji Goričan Goran Cvijanović, ki je v Prvi Ligi za Gorico zbral kar 111 nastopov.   

Belo-modri proti Celju zadetka niso zabili že dolgih 230 minut, a se jutri za prekinitev suše obeta nova lepa priložnost. Če bo Miran Burgič nadaljeval formo iz zadnjega obdobja, na zadnjih treh tekmah se je med strelce vpisal prav tolikokrat, bi Gorica spet lahko skočila na 4. mesto.   

Glavni delilec pravice bo tokrat Slavko Vinčić. Pomagala mu bosta Ul Bojan in Jure Praprotnik. Strasti na klopi pa bo kot četrti sodnik miril Robert Vukan.

GREMO, GORICA!