V derbiju zmaga za goste

Nova Gorica, 07.03.2017

ND Gorica je zelo pogumno in solidno odigrala derbi kroga proti favoriziranemu Mariboru. Kljub temu so pred številnimi gledalci klonili z 2:4.

Belo-modri so odlično začeli srečanje. V 14. minuti je Amarachi Osuji priboril strel z bele točke, zanesljivi izvajalec je bil Miran Burgič.

Igra se je nato nekoliko umirila, gostje pa so izenačili v 35. minuti, ko je bil za domačo obrambo prehiter in je zadel Dare Vršič. Isti nogometaš je šest minut pozneje povedel Maribor do vodstva.

Tudi drugi del je Gorica začela odločno. Belo-modri so lovili izenačenje in ga skoraj tudi ujeli, vendar jim ni uspelo. V 58. minuti je imel Burgič na voljo še drugi kazenski strel, toda tokrat je bil na pravem mestu gostujoči vratar Handanović.

Nato je nekoliko presenetljivo iz protinapada prvič zadel Luka Zahović. Toda Novogoričani so še naprej igrali pogumno. Po podaji novinca Andrije Filipovića je Miran Burgič z glavo znižal na 2:3. To je bil že njegov deseti gol letos in skupno 46. za ND Gorico v Prvi ligi. Tekla je 72. minuta.

Toda Luka Zahović je z lob udarcem s strani v 85. minuti postavil končnih 2:4. Zadnja sta poskušala Jaka Kolenc ter Andrija Filipović.

Ni predaje, gremo naprej! Naslednja postaja je gostovanje v Velenju.

 

ND GORICA - MARIBOR 2:4 (1:2)

Strelci: Burgič 14./11-m, 72.; Vršič 35., 41., Zahović 63., 85.

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Jogan, Boben, Škarabot, Humar (46./Filipović), Kapić, Kolenc, Osuji (73./Nagode), Žigon (69./Marinič), Burgič.

NK Maribor: Handanović, Palčič, Šuler, Defendi, Viler, Pihler, Kabha (76./Ogrinec), Bohar (68./Hotić), Vršič (78./Vrhovec), Zahović, Novaković