GORICA ZMAGALA PRI ALUMINIJU!

Miran Burgič.jpg

Nova Gorica, 09.04.2017

ND Gorica je preskočila tudi Aluminij. Belo-modri za drugim mestom sedaj zaostajajo le še za štiri točke!

Novogoričani so prvi polčas na Štajerskem odigrali pod pričakovanji. Domačini so bili konkretnejši in v 19. minuti prek Žige Škofleka izkoristili luknjo v gostujočo obrambi. Igralec Aluminija je zadel z glavo. Za goste so neuspešno poskušali Andrija Filipović, Miran Burgič in Uroš Celcer.

V nadaljevanju sprva izjemna priložnost za domačina Tahiraja, a je bil vratar Grega Sorčan uspešen. Takoj zatem akcija Gorice, podaja Rifeta Kapića in izenačenje z glavo Dejana Žigona.

Novogoričani so imeli odtlej pobudo. Tako beležimo poskusa Burgića in Amachija Osuija, v 66. minuti pa je Filipović priboril kazenski strel. Uspešen je bil Miran Burgič in Gorico povedel do prednosti.  

Do konca srečanja brez izrazitih priložnosti, pri gostih pa sta bila blizu gola Celcer in nadalje še Tilen Nagode.

Že v prvem polčasu se je zaradi poškodbe na klop usedel Rok Grudina. Zamenjal ga je Dejan Žigon, ki je zadel. V končnici tekme pa je priložnost dobil mladi Mark Gulič.

Novogoričani so tako dosegli že peto spomladansko zmago na sedmih tekmah.

BRAVO, GORICA.

 

ALUMINIJ - GORICA 1:2 (1:0)

Strelci: Škoflek 19.; Žigon 49., Burgič 67./11-m

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Turkalj, Damiš, Kocić, Škoflek, Mensah (72./Krajnc), Muminović, Tahiraj (71./Kramer), Bizjak, Vrbanec (85./Zeba).

ND Gorica: Sorčan, Boben, Curk, Kavčič, Celcer, Kolenc, Grudina (35./Žigon), Osuji (85./Nagode), Filipović (90./Gulić), Burgić, Kapić.

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)