Gorica v pomembni tekmi premagala Rudar

Navijači.jpg

Nova Gorica, 14.05.2017

ND Gorica nadaljuje izjemno serijo brez poraza. Tokrat so belo-modri z 2:1 premagali Rudar.

Domači so povedli iz prvega napada. Že v 5. minuti beležimo odličen prodor Andrije Filipovića po desni strani, podajo pred vrata in zadetek s peto Dejana Žigona. Zares navdihujoča kombinacija za vodstvo Gorice.

Na drugi strani sta za Rudar zapretila Glavina in John Mary, toda prvega je na gol črti zaustavila novogoriška obramba, drugi je meril čez vrata.

V nadaljevanju sprva šok za domače. John Mary se je poigraval in z nenavadnim, a zvitim strelom v 57. minuti premagal Grego Sorčana. Po zadetku so Novogoričani zaigrali bolj podjetno. Takoj beležimo lepo akcijo in strel Mihe Gregoriča z leve strani. Vratar se je izkazal.

Tekma se je sredi drugega polčasa povsem razživela. Andrija Filipović je imel v 69. minuti na nogi vodstvo, ki pa ga ni uspel realizirati. Nato je Rok Grudina dobil še drugi rumeni karton.

Toda domači se situacije niso ustrašili in prek Tineta Kavčiča s kota dosegli zmagoviti zadetek. Zadnji strel na tekmi je tik pred koncem sprožil Uroš Celcer.

Do konca prvenstva so še trije nastopi. V igri je še vedno tudi drugo mesto! Gremo, Gorica!

 

GORICA - RUDAR 2:1 (1:0) 

Strelci: Žigon 5., Kavčič 75.; Mary 59.

Izključitev: Grudina 59./Gorica

Gorica: Sorčan, Škarabot, Kavčič, Boben, Gregorič, Grudina , Kolenc , Žigon (82./Humar), Kapić, Osuji (78./Celcer), Filipović (86./Edafe).

Rudar: Radan, Mužek, Zec, Billong, Iharoš , Babić, Bolha (69./Trifković), Vručina , Glavina, Črnčič (89./Grgić), Mary.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)