Poročilo tekme s Krko

Nova Gorica, 29.09.2019

Nogometaši ND Gorica so v nedeljo, 29. septembra, odigrali srečanje 11. kroga 2. SNL. Prvič v letošnji sezoni so igrali v domačem Športnem parku in s 3:0 premagali Krko.

Na prvi zadetek gledalcem v Športnem Parku ni bilo potrebno čakati dolgo. V 3. minuti je Osuji prejel žogo na robu kazenskega prostora, si jo namestil in sprožil natančen strel v desni spodnji kot gola. 

Gostje se zapretili v 15. minuti, a Marjanovič je dobro odreagiral in ubranil poskus z razdalje 16 metrov. 

V 17. minuti so plavo-beli povišali vodstvo. Volarič je prodrl v kazenski prostor in podal Guliču. Slednji je hitro streljal in premagal vratarja Krke. 

V 39. minuti je M. Kavčič poslal lepo podajo v kazenski prostor Krke, kjer je bil Gulič nekoliko prekratek.

Prvi polčas se je končal z rezultatom 2:0 v goriško korist. Domači so bili veliko boljši nasprotnik. Žogo so imeli večino časa v svojih nogah, poleg tega pa so stalno izvajali pritisk na vrata Krke. Gostje si, z izjemo strela v 15. minuti, niso uspelo pripraviti resnih priložnosti. 

V 55. minuti je do strela iz ugodnega položaja prišel Volarič, a meril je preveč v sredino vrat, zato vratar ni imel težkega dela. 

Goričani so bili naslednjič nevarni, ko je po zmedi v kazenskem prostoru skoraj zadel Gulič, vendar je v zadnjem trenutku posredoval gostujoči vratar.

Nogometaši Krke so imeli v drugem polčasu večjo posest, vendar niso bili nevarni za Marjanovičeva vrata. 

Srečanje se je končalo z rezultatom 3:0 za Gorico. Plavo-beli so bili boljši nasprotnik in tri točke zasluženo zadržali doma. 

ND Gorica  – NK Krka 3:0 (2:0)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Asmir Sagrković (glavni sodnik), Tomislav Pospeh (1. pomoč), Dejan Švarc (2. pomoč)

Strelci: Volarič (3.), Gulič (17.), Osuji (71.)

ND Gorica: Marjanović, M. Kavčič, T. Kavčič, Tomiček, Volarič, Lipušček, Kolenc (od 87. Matič), Osuji, Hodžić (od 77. Trivunović), Lipušček, Gulič (od 82. Jermol).

Trener: B. Lučić.

NK Krka: Šušković, Judež, Pavič, Dušak, Bedek, Škrbec, Vešner (od 42. Huč), Potokar (od 70. Kastrevec), Kim (od 78. Hrka), Kižlin, Kambič.

Trener: Z. Zeljković

Rumeni karton: Vešner, Huč, Dušak. 

Rdeči karton: /

Besedilo: Kristjan Pahor