Po nove točke v Brežice

Nova Gorica, 25.10.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 26. oktobra, ob 14. uri odigrali srečanje 15. kroga 2. SNL. V gosteh se bodo pomerili z NK Brežice.

Stanje na lestvici
Plavo-beli kljub porazu v prejšnjem krogu ohranjajo vodilni položaj na lestvici. Brežice so do sedaj zbrale le 8 točk, kar jih uvršča na predzadnje 15. mesto.

Prejšnja tekma ND Gorica
V 14. krogu so Goričani prekinili niz šestih zaporednih zmag, ko so doživeli poraz proti ekipi Nafte. V prvem polčasu gledalci niso videli zadetkov. Drugi del tekme je bil veliko bolj zanimiv, saj so padli kar 4 goli. Vrtnice je na začetku polčasa v vodstvo povedel Lamin Colley. Domači so prednost ohranjali skoraj 20 minut, nato pa so nogometaši Nafte uspeli izenačiti. V 81. minuti so gostje z zadetkom Rebernika povedli, končni rezultat srečanja 1:3 za Nafto pa je v 86. minuti postavil Ploj.

Prejšnja tekma Brežic
Nogometaši Brežic so v prejšnjem krogu prišli do zelo pomembne zmage nad ekipo Brd in se tako približali mestom, ki zagotavljajo obstanek v ligi. V Goriških Brdih je padel samo en zadetek. Med strelce se je vpisal Perković, Brici pa niso uspeli izenačiti in posledično so izgubili tekmo.

Forma Brežic
Lahko bi rekli, da Brežice v zadnjem času nakazujejo dvig forme. Štiri od skupno osmih točk, ki so jih osvojili v letošnjem prvenstvu, so zbrali na zadnjih dveh obračunih. Z neodločenim izidom proti Krki v 13. krogu so dokazali, da se lahko uspešno postavijo po robu tudi ekipam iz zgornjega dela lestvice.

Delegiranje
Glavni sodnik srečanja bo Mihael Antič, s strani mu bosta pomagala Danijel Benko in Nejc Gornik.

Spremljanje tekme
Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli  na družbenih omrežjih kluba.

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/
 
Besedilo: Kristjan Pahor