Zmaga pred zimskim premorom

Untitled-1H

Nova Gorica, 24.11.2019

Nogometaši ND Gorica so v soboto, 23. novembra, odigrali zadnje srečanje v jesenskem delu prvenstva. Na domačem igrišču so z rezultatom 2:0 premagali Dravo.

Prvo priložnost na tekmi si je priboril Volarič, ki je po podaji Osujija visoko skočil in prišel do strela z glavo, a ni bil natančen. 

V 23. minuti je z glavo streljal tudi Colley, vendar žoga ponovno ni hotela v mrežo. Enako je bilo 2 minuti kasneje. 

Napadalec v plavo-belem dresu je še enkrat nevarno zapretil v 30. minuti, ko je po preigravanju streljal iz ugodnega položaja. Žoga je poletela prek vrat. 

V 40. minuti je sodnik po prekršku nad Grudino pokazal na belo točko. Osuji je prevzel odgovornost in izvedel enajstmetrovko, ampak vratar mu je strel ubranil. 

Prvi polčas se je končal brez zadetkov. Domači so prevladovali, bili podjetnejši in si priigrali lepo število priložnosti, a niso uspeli zadeti. 

Drugi del tekme so Goričani začeli odlično. Colley se je v 49. minuti dobro znašel pred nasprotnikovimi vrati in žoga je končala v mreži. 

V 56. minuti so plavo-beli izvedli lepo akcijo, ki se je končala z malenkost premalo natančnim zaključkom Kolenca.

Gostje so zobe pokazali v 58. minuti, ko je Neskić iz ugodnega položaja streljal mimo gola.

Pred Marjanovićevimi vrati je bilo nevarno tudi v 63. minuti. Marcius je po manjši zmedi v kazenskem prostoru prišel do strela z roba petmetrskega prostora, a Goriški vratar je njegov strel ubranil. 

V 75. minuti se je mreža Drave še drugič zatresla. Zadetka se je ponovno veselil Colley. 

Goričani so tekmo mirno pripeljali do konca in vknjižili pomembne tri točke ob vhodu v zimski premor. 

Plavo-beli torej spomladanski del prvenstva zaključujejo na 2. mestu z 41. točkami. Pred njimi je le Koper, ki ima 43 točk. Na tretjem mestu so Radomlje z 39. točkami.  

ND Gorica – NK Drava 2:0 (0:0)

Športni park Nova Gorica

Sodniki: Darjan Kovačič (glavni sodnik), Tomislav Pospeh (1. pomoč), Miha Kalan (2. pomoč)

Strelci: Colley (49., 76.)

ND Gorica: Marjanović, Lipušček, Tomiček, T. Kavčič, M. Kavčič, Grudina (od 89. Jermol), Kolenc, Marinič, Volarič, Osuji, Colley (od 81. Gulič).

Trener: B. Lučić.

NK Drava: Curanović, Mate, Melvan, Petek, Turković, Novak, Dedić (od 10. Nelson (od 62. Kačinari), Marcius, Grajfoner, Haljeta, Neskič (od 72. Brest).

Trener: M. Vugdalić

Rumeni karton: Colley, M. Kavčič, Gulič; Turković, Marcius, Haljeta, Curanović.

Rdeči karton: Turković.

 

Besedilo: Kristjan Pahor