Z Rudarjem neodločeno

Nova Gorica, 31.01.2020

Plavo-beli so v petek, 31. januarja, odigrali četrto pripravljalno srečanje. V Poreču so z velenjskim Rudarjem remizirali z rezultatom 2:2. 

Tekmo so v goriškem dresu začeli Likar, Asante, Volarič, Kolenc, Tiganj, Osuji, M. Kavčič, Jermol, Tomiček, Marinič in Lipušček. 

Prvi polčas je zaznamovala boljša igra Goričanov. Pripravili so si več priložnosti in imeli žogo več časa v svoji posesti. Nogometaši Rudarja so se večinoma posvečali branjenju. 

Dobra igra se je varovancem Borivoja Lučića izplačala in v 39. minuti je Tiganj, igralec na preizkušnji, dosegel zadetek za vodstvo. Tik pred koncem prvega dela srečanja so imeli Velenjčani na voljo strel z bele točke. Uspešno so ga izvedli in ekipi sta na premor odšli z neodločenim rezultatom. 

V drugem polčasu so priložnost za igro dobili še Hodžić, Matič, Štusej, Trivunović in Begić. 

V nadaljevanju se je na igrišču vzpostavilo ravnovesje moči in Rudar je postal enakovreden nasprotnik. Goričani so kljub temu, da niso bili več tako dominantni uspeli povesti. Osuji je uspešno realiziral najstrožjo kazen in postavil rezultat 2:1. 

Po izključitvi Lipuščka so Knapi prevzeli pobudo. Napadalnejša igra se jim je obrestovala v 82. minuti, ko so rezultat izenačili. 

Srečanje se je končalo z neodločenim izidom 2:2. 

Besedilo: Kristjan Pahor