BOLJŠI OD BRAVA

Nova Gorica, 07.02.2020

Nogometaši Gorice so v petek, 7. februarja, odigrali šesto pripravljalno srečanje. V domačem Športnem parku so se pomerili z ljubljanskim Bravom. Tekma se je končala z rezultatom 1:0 v korist Gorice.  

V začetno enajsterico je Borivoje Lučić postavil naslednje igralce: Likar, M. Kavčič, Bardanca, Tomiček, Asante, Jermol, Kolenc, Marinič, Volarič, Osuji in Begić. Za slednjega je bil to krstni nastop v prvi postavi članske ekipe. To je bila prva tekma v plavo-belem tudi za Bardanco. 

Tekma se je začela s prevlado gostov. Bili so več pri žogi, a si niso uspeli ustvariti obetavnih priložnosti. Z izjemo enega strela z razdalje nevarnosti za Likarjeva vrata ni bilo.

Ko se je polčas prevesil v drugo polovico so plavo-beli začeli igrati nekoliko bolj napadalno, kar se jim je hitro obrestovalo.

V 27. minuti je Begić najprej lepo preigral nasprotnika, nato pa idealno zaposlil Mariniča, ki je z glavo poslal žogo v gol. Isti nogometaš je bil nevaren tudi nekaj minut kasneje, vendar je vratar njegov strel ubranil. 

Gostje so po prejetem zadetku ponovno začeli prevladovati, a so jih Goričani uspešno zaustavljali. Bravo je imel najlepšo priložnost tik pred koncem polčasa, a Likar jim ni pustil zadeti.

Drugi polčas se je začel z lepo priložnostjo za Goričane. Volarič se je presenetljivo znašel sam pred vratarjem in streljal, vendar ni bil dovolj natančen. 

Ljubljančani so imeli žogo več časa v svoji posesti, a niso bili posebno nevarni za vrata Gorice. Na drugi strani so plavo-beli izpeljali kar nekaj hitrih protinapadov. Po enem izmed teh je Osuji na razdalji 30 metrov prišel mimo vratarja Brava in streljal proti praznim vratom. Žoga ni zadela cilja. 

Nekaj minut kasneje je bil Osuji ponovno blizu zadetka. Prišel je do žoge v kazenskem prostoru in sprožil proti vratom, veselje pa mu je preprečila vratnica. 

Srečanje se je končalo z zmago Gorice z rezultatom 1:0. Naslednji preizkus Goričane čaka v soboto, ko se bodo v gosteh pomerili z ekipo Domžal. 

Besedilo: Kristjan Pahor