POGOVOR S KAPETANOM PRED NADALJEVANJEM SEZONE

Nova Gorica, 07.03.2020

Pred vstopom v spomladanski del prvenstva, smo kapetana Bede Amarachija Osujija povprašali o pripravljalnem delu, delovanju ekipe in napovedi za prihajajočo tekmo.

Po dobrem prvem delu, je za vami dolgo pripravljalno obdobje, kako je ekipa pripravljena?

Za nami je dolgo pripravljalno obdobje, ki smo ga začeli že 6-ega januarja. V tem obdobju smo odigrali 8 pripravljalnih tekem, ki so bile odigrane tako čez mejo kot tudi na domačem terenu. Počutimo se zelo dobro in pripravljeno na spomladanski del ki prihaja.

 

Kratek povzetek o pripravljalnih tekmah?

Pripravljalne tekme, ki smo jih odigrali so bile odigrane z željo po zmagi. Neglede na to, da so bile tekme prijateljske, smo jih vzeli zelo resno, in glede na naša pričakovanja lahko rečem, da so bile odigrane solidno. Uigravali smo nov sistem in igrali svojo igro, takšno, ki nam jo je narekoval trener, kljub nekaterim slabšim rezultatom pa so bile priprave izpeljane po načrtih.

 

Kakšno je vzdušje v slačilnici?

Mislim, da smo kot ekipa že od začetka zelo povezani. Kljub slabi energiji, ki se je pojavila z izpadom v nižjo ligo lahko trdim, da smo v slačilnici sedaj še močnejši kot smo bili. Ekipa je motivirana in željna zmag.

 

V zimskem prestopnem roku, je prišlo v ekipi do nekaj sprememb. Kaj lahko poveš o novih okrepitvah?

Glede na to da je ekipo zapustilo nekaj igralcev, sem zelo vesel, da je klub pripeljal kvalitetne okrepitve. Nova osvežitev, je tudi nekaj kar smo potrebovali in mislim, da nam bodo novi igralci pripomogli k doseganju še boljših rezultatov.

 

V 5. krogu prvega dela ste z ekipo Roltek Doba igrali neodločeno, natančneje 3:3. Kakšno tekmo lahko pričakujemo v nedeljo?

Tako je. V prvem delu smo se z njimi že srečali in lahko rečem da so bili zelo borben nasprotnik. Pričakujem podobno tekmo z rezultatom v našo korist.

 

Tudi v ekipi Rotlek Doba je prišlo do nekaj sprememb v igralski zasedbi. Ste na njih pripravljeni?

Definitivno, zato ker bomo skoncentrirani na nas, na našo igro. Ne zanima nas, kdo nam bo stal naproti, v tekmo gremo z mislijo in željo po zmagi.

 

Ste ena redkih ekip v drugi ligi, ki ima organizirano navijaško skupino. Kako vpliva na vas podpora Terror Boysev?

Sem mnenja, da si zaslužimo njihovo podporo, katero nam izkazujejo že vrsto let, naša dolžnost pa je dajti vse od sebe. Skupaj moramo braniti barve našega kluba, kajti grb je nad vsemi nami.

 

Cilj?

Povratek v prvo slovensko ligo.