Mladinci namesto prvenstvenega odigrali prijateljsko srečanje

Nova Gorica, 03.09.2021

Selekcija U19 drugega kola druge mladinske lige zahod ni odigrala zaradi težav s koronavirusom. Namesto tega so varovanci Simona Živca odigrali prijateljsko srečanje s člansko ekipo Renč, ki nastopa v Enotni primorski nogometni ligi (4. kakovostni nivo).

Tekma je bila namenjena predvsem za iskanje forme, tekmovalnega ritma in nabiranja samozavesti.

''Iskali smo nasprotnika za obračun, da bi zopet prišli v tekmovalni ritem, glede na to, da je bilo prejšnji krog odpovedan,'' je povedal trener Simon Živec

Plavo-beli so narekovali ritem igre skozi celotno tekmo, na koncu pa so slavili z visokim rezultatom 5:0. S podobno željo bodo poskušali nastopiti tudi čez vikend, ko jih čaka lokalni derbi z Biljami.

''S pozitivnim rezultatom smo ne glede na vse v ekipo vnesli pozitivno energijo, ki bo prišla prav pri pripravi na sosedski derbi. Z namenom, da popravimo vtis s prve tekme, ko smo doma izgubili z Mengom, se bomo tokrat v tekmo podali odločno, vendar z vsem spoštovanjem do nasprotnika,'' je zaključil Živec. 

Kot prvi bodo proti Biljam nastopili kadeti, in sicer v soboto, ob 14.00, mladinci pa so na sporedu ob 16.00. Obe tekmi bista odigrani na igrišču z umetno travo.