Mladinci in kadeti na Gorenjskem do dveh remijev

Nova Gorica, 13.09.2021

V 4. krogu 2. slovenske kadetske in mladinske nogometne lige - Zahod sta selekciji U17 in U19 gostovali pri Šenčurju. Obe sta se na koncu morali zadovoljiti z neodločenim rezultatom 2:2.

Varovanci Saše Ranića so imeli nekaj težav na začetku tekme, saj je Šenčur že v 4. minuti v vodstvo popeljal Luka Grabnar. Plavo-beli so se hitro pobrali in že čez 5 minut je izenačil Vit Felc. Ob koncu prvega dela je sledil preobrat, za vodstvo Gorice je bil natančen Mladen Mutavčić. Na sredini drugega polčasa je končni izid postavil Marko Gnjatović.

Kadeti so po 2 zmagah sedaj prišli še do svojega 2. neodločenega izida in na lestvici zasedajo 3. mesto.

Podoben scenarij smo videli tudi na mladinski tekmi. Šenčur je v 33. minuti v vodstvo popeljal Timon Jagodic, že čez 2 minuti pa je iz najstrožje kazni izenačil Luka Baruca. Gorico je nato v nadaljevanju razveselil Zak Kavrečič, ponovno z enajstmetrovke, za izenačenje Šenčurja pa je poskrbel Mark Stankovič. Prav tako je bila usodna bela pika. 

Selekcija U19 ima po 4 odigranih kolih na svojem računu 4 točke (1 zmaga, 1 neodločen izid, 2 poraza), kar jo uvršča na 7. mesto prvenstvene tabele.

Na skupni lestvici Goričani zasedajo 4. mesto, od drugega so oddaljeni zgolj pičle 3 točke.