Kršič: Ne smemo delati prehitrih potez

Nova Gorica, 29.12.2021

Kot ena najboljših okrepitev pred začetkom letošnjega prvenstva se je izkazal prihod Admirja Kršiča. Nekdanji nogometaš, ki je plavo-bele barve branil kar 10 sezon, je zavzel mesto športnega direktorja in vodje mladinskega pogona.

Admir Kršič ...

... o negotovem začetku: Zagotovo smo lahko zadovoljni s končnim razpletom prvega dela. Klub se je po ponovnem izpadu znašel v drugačni situaciji kot po prvem. Potekla je pogodba veliki večini igralcev, tako da je bilo zadevo treba zložiti na novo. Upali smo, da bodo domači nosilci ostali, kar se je tudi realiziralo. Dodali smo karakterno prave fante, ki so vedeli, kam prihajajo, kaj jih čaka in kakšne so ambicije kluba. Na tak način je bil izbor igralcev uspešno narejen. Z nogometaši smo zadeli v polno, trener pa jih je še dodatno zložil v celoto. Veseli nas dejstvo, da smo kljub določenim neprepričljivim predstavam redno osvajali točke. Nekateri fantje sploh še niso igrali pod takšnim pritiskom in za tak klub, kot je Gorica, tako da imajo še veliko prostora za razvoj. Mi v njih verjamemo in v drugi del odhajamo z željo, da pri večini fantov še dodatno dvignemo nivo. Cilj pa je seveda prva liga.

... o začetnih dvomih v nogometni šoli: Ob mojem prihodu je bil klub v šoku. Ne samo, da je izpadla članska ekipa, izpadli so tudi kadeti in mladinci. Zgodil osip igralcev, bilo je prisotno nezaupanje v vizijo kluba, jo pa sedaj vračamo v pravo smer. Veliko dela so mi olajšali dobri rezultati članske ekipe, tako da sem se večinoma posvetil nogometni šoli. Slednja ima nek drug izgled v primerjavi s tisto, ki sem jo poznal prej in h kateri moramo zopet stremeti. So drugi časi in drugi športi, ki vplivajo na pritok otrok v nogomet. Mi se moramo potruditi, da bo naš klub gonilna sila v regiji, da otroci prepoznajo pripadnost grbu in da vidijo tisti vrh piramide, kar predstavlja članska ekipa.

... o zimskih okrepitvah: Pri članski ekipi že razmišljamo korak naprej. Smo v kontaktu z določenimi igralci, s katerimi premljevamo raznorazne opcije. Ne želimo pa biti prehitri in nepremišljeni. Trenutni kader je svoje delo opravil zelo dobro, bomo pa morali dodati prvoligaške igralce zaradi širine in zaostritve konkurence, kar bi za mlajše fante dolgoročno pomenilo rast in razvoj. Zaenkrat ni še nič konkretnega, se pa v ozadju veliko dogaja.

... o podaljšanju sodelovanja z nosilci: Pogodbo pro večini imamo vezano do konca sezone. Z nekaterimi je vse skupaj povezano z uvrstitvijo v prvo ligo, v primeru katere se jim sodelovanje z nami avtomatsko podaljša. Pogovori o podaljšanju pogodb so že v planu. Na začetku zimskih priprav se bomo s fanti usedli, da ugotovimo njihovo razmišljanje, moramo pa ostati v nekih realnih finančnih okvirjih. Ne smemo delati prehitrih potez. Včasih se zdi, da smo prepočasni, vendar zagotovo premišljeno vzemamo vsakega igralca v objektiv in rešujemo situacije.

... o morebitnih odhodih: Z atmosfero, ki se je ustvarila, bi moral igralec dobiti res gromozansko ponudbo, da bi potem želel zapustiti ekipo. Letos smo bili najmočnejši ravno v tem delu, ki se imenuje slačilnica. Vsi fantje so naravnani k temu, da z Gorico zaigrajo v prvi ligi.

... o zimskih pripravah: Priprave bomo oddelali v domačem okolju. Tekme so že planirane, želimo si čimveč prvoligaških preizkušenj, da vidimo, kje smo s trenutno ekipo. Če bi bila finančna možnost, bi vsekakor bila moja želja, da določeni odstotek priprav opravimo v tujini, saj vemo, da to veliko pomeni za kolektiv. Dobrih pripravljalnih tekem pa kljub temu ne bo manjkalo.

... o hitrem napredku mladinskih selekcij: Kar se tiče same šole, mislim da smo naredili premik predvsem v zunanji podobi. Nogometna šola je osnova za nadaljnje grajenje. Corona je pripomogla k temu, da je določeno število otrok enostavno prenehalo z aktivnostmi, kar je vsekakor težko. Upamo, da se bodo otroci vrnili k vadbi, bomo pa želeli dodajati ambiciozne trenerje, prilagoditi programe, načrtno delovati, moja velika želja pa je, da se okoliški klubi bolj povežemo. Naš trenutek slabosti v tem momentu občutijo vsi okoliški klubi, kar seveda ni vredu. Ta izjava služi tudi kot nekakšno vabilo vsem enakomislečim, da sodelujejo z nami in da se s tem poenoti tudi celotna regija. Vemo, da če bo naša šola postala stabilnejša, bo to pripomoglo tudi k večji kvaliteti ostalih klubov.

... o željah za naprej: Vrnil bi se v tista leta, ko sem v klub prišel kot igralec, ko je bila prav tako težka situacija in smo klub v parih letih naredili za najboljšega v Sloveniji. Začeli smo podobno. Slačilnica že funkcionira tako kot v starih dobrih časih, se pa ne bi branil ponovitve rezultatov, čeprav so to bolj kot ne zgolj želje. Cilj je ostati stabilen prvoligaš tako v tekmovalnem kot finančnem smislu. Kar se pa tiče šole, fantom iz naše regije moramo dati priložnost, da se dokažejo v prvi ekipi. Trenutno imamo nekaj štipendijskih pogodb, fante maksimalno podpiramo, določeni so že prisotni na treningih prve ekipe. Zagotovo bodo tudi oni imeli svoje priložnosti, upamo pa, da jih bodo maksimalno izkoristili.