Mladinci spomladi po visoko uvrstitev

Nova Gorica, 04.01.2022

Mladinska zasedba, ki jo od letošnje sezone zopet vodi Simon Živec, se po jesenskem delu prvenstva nahaja na 5. mestu. Zbrala je 5 zmag, 3 remije in 4 poraze, dala 16 zadetkov, prejela ravno toliko, z 18 točkami pa 3 zaostaja za ajdovskim Primorjem, 5 za Interblockom, 9 za Roltekom iz Doba ter 10 za vodilnim sežanskim Taborjem.

Podobno kot članska ekipa so se tudi mladinci na začetku sezone soočali s kadrovsko stisko. ''Mladinsko kategorijo sem prevzel približno 3 tedne pred začetkom prvenstva in takrat smo bili številčno v zelo slabem stanju,'' nam razkrije Živec. ''Nekateri fantje so bili poškodovani, za druge se ni vedelo, ali sploh bodo še zraven. Svoje je naredil tudi Covid, tako da smo se težko zbrali za pripravljalne tekme. Do konca prestopnega roka se nam je pridružilo še 5 igralcev, s katerimi smo dodobra napolnili ekipo, ki jo je bilo potrebno zgolj še uigrati.''

Živčevi varovanci so sicer na uvodu v prvenstvo doživeli manjši šok z domačim porazom proti Mengu, a so se hitro pobrali in začeli nizati solidne rezultate, ob koncu jeseni pa žal zopet nekoliko popustili. ''Treba se je zavedati, da je izpad v drugo ligo pustil določene psihološke in motivacijske posledice, mi smo se s tem pač morali spoprijeti. Res je, da nismo imeli jasne slike, kaj nas čaka v 2. ligi, a je vsekakor nismo podcenjevali. V letošnje tekmovalno obdobje smo vstopili neobremenjeni, a s ciljem, da bi bili čim bolj uspešni ter da bi napredovali iz tekme v tekmo,'' je povedal glavni trener.

Ni skrivnost, da si je ekipa, kljub neobremenjenosti, želela višje od petega mesta. ''Mislim, da je trenutni izkupiček povsem realen, kar pa ne pomeni, da smo zadovoljni. Prepričan sem, da bi z nekaj sreče, predvsem pa z manj težavami pri poškodbah in s korono bili veliko bližje vodilnemu mestu na lestvici,'' je dejal Živec.

Kaj pričakovati od spomladanskega dela sezone? ''Imamo še veliko rezerve,'' zaključi glavni trener selekcije U19. ''Pred nami je prestopni rok, za katerega upam, da nam bo prinesel kakšno dodano vrednost. Potrebujemo zaostritev konkurence, saj je cilj boriti se za najvišja mesta.''