Dejan Dončič novi vodja mladinskega pogona

Nova Gorica, 06.01.2022

Dobili smo prvo zimsko okrepitev, vendar ne na terenu, temveč v pisarnah. Dejan Dončič je prevzel funkcijo vodje nogometne šole. Admir Kršič, ki je zadnji opravljal omenjeno vlogo, se bo posvetil zgolj prvi ekipi in še naprej opravljal delo športnega direktorja.

Dončič je v slovenskem nogometnem prostoru poznan obraz. Velja za nekdanjega nogometaša Olimpije, Livarja, Sežane, Krke, Slovana, Kopra, Svobode, Slavije, izkušnje pa ima tudi z nastopanjem v nemški tretji ligi. Dejan se vrača v znano okolje, saj je pred leti v drugi ligi branil tudi barve sosedskega kluba iz Renč.

''Ko sem prekinil sodelovanje z Nafto, sem bil v kontaktu z ljudmi iz Nove Gorice,'' je dejal Dončič. ''Klubski projekt me je zanimal. Vem, da je Gorica tradicionalni slovenski klub, kjer je bila poleg članske zasedbe vselej dobra tudi mladinska šola. Po situaciji, ki se jim je dogodila, so v klubu, pa tudi v regiji, pokazali veliko zanimanje, da vse skupaj zopet dvignejo na višji nivo.''

Ljubljančan ima izkušnje z opravljanjem dela vodje nogometne šole, saj je isto funkcijo pred leti opravljal pri Domžalah. V svoji karieri je kot trener vodil mladinske selekcije Domžal ter članski zasedbi Triglava in Nafte, pa tudi slovensko izbrano vrsto do 17. leta starosti. Opravljal je tudi inštruktorska dela na MNZ Ljubljana in bil vodja Grassroot programa. Zaradi svojih dosežkov v slovenskem nogometu je lanskega maja prejel posebno priznanje s strani Nogometne zveze Slovenije.

''To zame ni nekaj novega, vodja nogometne šole sem bil že v Domžalah, kjer smo nivo nogometa zelo dvignili in nanizali lepe dosežke. Potem me je pot vodila v prvo ekipo, nato Triglav in nazadnje Nafto. Biti del goriškega kolektiva zame pomeni veliko obveznost, ker v vsakem poslu želim biti najboljši. S tem ustvarjam pritisk na samega sebe, ampak pri tem uživam. Prepričan sem, da bomo s pravo energijo v Gorici ustvarili eno lepo zgodbo,'' je povedal 49-letnik.

Naša nova okrepitev je nemudoma pričel s svojim (zahtevnim) delom. ''Moje ambicije so vedno, da smo v danem trenutku najboljši. Želimo pripeljati mladinsko šolo na nivo, na katerem je delovala včasih. Zavedamo se, da bo ogromno dela in odrekanja, za katera bo potrebna zgolj pozitivna energija. Tisti, ki smo vpeti v sistem, moramo storiti vse, da postanemo najboljši,'' je zaključil Dončič.