Prvi izziv zimskih priprav uspešno opravljen

Nova Gorica, 17.01.2022

Na prvem pripravljalnem obračunu v zimskih pripravah se je Gorica pomerila proti prvoligašu Aluminiju. Zmaga je ostala v Novi Gorici, varovanci Mirana Srebrniča so slavili z 2:1.

Plavo-beli so dominirali tekom celotnega obračuna. Že v prvem polčasu so si pripravili 3 ali 4 zares imenitne priložnosti, ki bi se skoraj morale zaključiti z zadetkom, a so bili goriški napadalci vselej nenatančni.

Na drugi strani si je Aluminij v prvem polčasu priigral zgolj 2 priložnosti, prvo je Uroš Likar fantastično uspel odbiti, drugi poizkus čez nekaj minut pa je končal za njegovim hrbtom. Natančen je bil Haris Kadrić.

Drugi polčas je sicer bolje začel Aluminij in nekaj minut žogo uspešno držal v svoji posesti, potem pa je v ospredje zopet stopila domača ekipa in dominirala do konca tekme.

Najprej se je z izjemnim prostim strelom izkazal Abel Marc, ki je počistil pajčevino z vrat Luke Janžekoviča, čez nekaj minut pa je po odbitku in strelu z roba kazenskega prostora zadel še Rene Prodanović.

V prvem polčasu so igrali: Likar (V), Ghijsen, Agić, Mevlja, Urbančič, Ahmetaj, Hrka, Krajnc, Leban, Velikonja, Zukanović.

V nadaljevanju so priložnost dobili še: Radikon (V), Ravlija, Cerovec, Žejen, Marinič A., Frešer, Marc, Baruca, Prodanović, Marinič L., Vekić.

Zaradi poškodbe je manjkal zgolj Matija Širok, ki bo z igrišč odsoten še približno 3-4 tedne, prvi polčas pa je zaradi udarca predčasno zaključil tudi Jošt Urbančič.

Trener Miran Srebrnič: ''Glede na to, da smo šele v ponedeljek začeli s treningi, je zmaga proti prvoligašu lepa. Pristop je bil dober, predstava kvalitetna. Sem zadovoljen, gremo naprej, počasi bomo dvigovali ritem, imamo še veliko časa in tekem.''

Foto: Manca Hvalič