Naša nova okrepitev je Bojan Knežević

Nova Gorica, 26.01.2022

Gorica bo spomladi vrnitev med slovensko elito lovila s še enim novim igralcem. Konkurenco na sredini igrišča je okrepil Bojan Knežević, sicer stari znanec slovenskih prvoligaških zelenic.

24-letni Hrvat velja za produkt Bjeovarja. Njegov talent so opazili pri zagrebškem Dinamu, čigar barve je branil v kadetski kategoriji, je pa kmalu dobil priložnost tudi v članski ekipi, in sicer v Dinamovi rezervni ekipi.

Ob tem velja omeniti, da je bil Knežević stalni član mladinskih kategorij hrvaške izbrane vrste, za katere je skupno odigral 36 tekem, na katerih je dosegel 4 gole.

Članske minute je večinoma nabiral pri Dinamovem mestnem tekmecu Lokomotivi, se je pa kot posojen nogometaš Dinama leta 2019 prvič podal v Slovenijo, saj je okrepil ljubljansko Olimpijo. Za zmaje je v naši prvi ligi zbral 11 nastopov, dosegel pa tudi 1 zadetek.

V naslednji sezoni je branil barve Kopra, nastopil na 22 tekmah na najvišjem odru slovenskega nogometa ter prispeval 3 asistence.

V aktualnem tekmovalnem obdobju je prvič zares odšel iz zagrebškega velikana in okrepil hrvaškega drugoligaša Opatijo. Že po polovici sezone pa je prišel čas za selitev v mesto vrtnic.

Z Gorico je sklenil 1,5-letno sodelovanje.

Bojan, dobrodošel!