Po nove 3 točke v Beltince

Nova Gorica, 06.04.2022

V sklopu 24. kroga 2. SNL se Gorica odpravlja na oddaljeno gostovanje v Prekmurje, kjer se bo pomerila proti ekipi Beltincev.

Beltinci trenutno zasedajo 11. mesto na prvenstveni razpredelnici in so pred izpadom relativno varni - do 15. mesta jih loči 12 točk.

V letošnji sezoni so zbrali 7 zmag, 7 remijev in 8 porazov, kar znese za 28 točk.

V tekmo bodo vstopili s popotnico domačega poraza proti Fužinarju (0:3), pred tem pa so uspeli priti do prve spomladanske zmage, ko so na gostovanju ugnali Brežice (3:1).

Plavo-beli zadnjega gostovanja pri rumeno-modrih nimajo v najlepšem spominu. 2. novembra 2019 je bilo v 16. krogu 2. SNL v sezoni 2019/20 2:1 v korist domačinov. Sicer sta tekmeca v sklopu drugorazrednega slovenskega tekmovanja odigrala še dve tekmi v Novi Gorici, prvo je Gorica dobila z visokih 4:1, na zadnjem medsebojnem srečanju pa so Beltinci v mestu vrtnic iztržili remi z 1:1.

Takrat je goste v zgodnje vodstvo v 6. minuti popeljal sedanji član Maribora Aljaž Antolin, dokaj hitro pa je izid poravnal kapetan Etien Velikonja. Rezultat se do konca srečanja ni več spremenil.

Sobotni dvoboj se v Beltincih prične ob 16.30. Glavni sodnik bo Denis Šabanagić, stranska pa Leon Kolenc in Nedeljko Todorović. Delegat bo Marjan Drvarič.