Tri točke prinesel izjemen drugi polčas

Nova Gorica, 09.04.2022

Gorica se je v sklopu 24. kroga 2. SNL odpravila na najdaljše letošnje gostovanje. Na sporedu je bil obračun v Beltincih, ki so ga plavo-beli dobili s kar 4:0.

Tudi tokrat je Gorica nastopila brez poškodovanih Denisa Cerovca in Jošta Urbančiča, še vedno pa je v fazi okrevanja Leon Marinič. Manjkal je tudi Matija Širok.

Zaradi tega je bilo nekaj rošad v začetni enajsterici: na levi strani obrambe je začel Amedej Marinič, na drugi strani Adis Hodžić, na položaju štoperja se je zopet pojavil Tino Agić, med udarnih 11 pa se je vrnil tudi Alen Krajnc.

Prav slednji je načel mrežo Beltincev na začetku drugega polčasa, potem ko je ta v prvem polčasu mirovala. Za Krajnca je bil to denitantski zadetek v plavo-belem dresu na uradni tekmi. 

Isti igtalec pa je v naslednjem napadu prispeval še asistenco. Ukradel je žogo nepazljivim nasprotnikom, jo povedel do kazenskega prostora, lahko bi tudi zaključil, a se je odločil za nesebično podajo proti Lebanu, ki mu ni bilo težko zadeti svojega jubilejnega 10. letošnjega zadetka.

Do 10. gola v aktualnem prvenstvu pa je prišel tudi kapetan Etien Velikonja. Hodžić in Marc sta na desni strani z dvojno podajo imenitno izigrala obrambo Beltincev, Hodžić je nato poslal imeniten predložek potleh, pred vrati pa se je pojavil Velikonja in okroglo usnje potisnil v mrežo.

Proti koncu tekme je do zadetka prišel še Nejc Mevlja. Po prekršku nad Rokom Frešerjem se je glavni sodnik Denis Šabanagić odločil, da bo pokazal na najstrožjo kazen. Visokorasli osrednji branilec je enajtmetrovko izvedel zelo zanesljivo in postavil končni izid.

Za Gorico so igrali: Likar, Hodžić, Agić, Mevlja, Marinič A. (od 80' Laraspata), Marc (od 80' Baruca), Ahmetaj (od 46' Knežević), Hrka, Leban, Krajnc (od 67' Frešer), Velikonja (od 62' Vekić).

Na klopi so ostali: Radikon, Zukanović, Žejen.