Iz vetrovnega Prekmurja na topli primorski obračun

Nova Gorica, 13.04.2022

Letošnja karavana 2. SNL se ne zaustavlja, pred nami je že 25. krog, v katerem bodo plavo-beli - v nekoliko nenavadnem terminu - gostili ekipo dekanskega Jadrana.

Dekani se, podobno kot lani, tudi letos borijo za obstanek. Trenutno so na 12. mestu in imajo pred predzadnjo Dravo 7 točk naskoka. Varovanci Alena Ščulca so v aktualni sezoni zbrali 4 zmage, kar 11 neodločenih rezultatov (največ med vsemi drugoligaši) in 8 porazov. 

Jadran bo v tekmo vstopil s popotnico kar 4 zaporednih remijev. Nazadnje so nogometaši z obale ostali praznih rok na začetku pomladi, ko jih je 5. marca na svojem stadionu, sicer s tesnih 2:1, ugnal velenjski Rudar.

Močan veter in dež, ki sta ustvarila za igranje nogometa nemogoče pogoje, sta odnesla tekmo Dekanov v prejšnjem krogu, ko bi Jadran gostil Ilirijo (nadomestni termin je 29. april). Zaradi rahlega pomanjkanja tekmovalnega ritma so morda igralci Mirana Srebrniča v rahli prednosti. 

Gorica in Dekani sta se v sklopu slovenskega drugoligaškega tekmovanja pomerila dvakrat v svoji zgodovini. Prvič v 10. krogu sezone 2019/2020, ko je bilo v Dekanih 2:0 za Gorico, drugič pa v 10. krogu letošnje sezone, ko je bilo zopet v Dekanih 2:1 za plavo-bele. Strelec je bil Etien Velikonja, obakrat z enajstmetrovke.

Sta se pa Gorica in Jadran enkrat sestala tudi v letošnjem zimskem pripravljalnem obdobju. V sklopu prvega Memoriala Milana Ščulca sta se pomerila v Kopru, kjer po 90 minutah nismo videli zadetkov, so pa Dekani slavili po loteriji enajstmetrovk in se uvrstili v finale, kjer so naslednji dan priznali premoč prvoligaškemu Kopru.

Tokratna tekma se bo odigrala v ponedeljek, 18, aprila, ob 17. uri. Glavni sodnik bo Niko Mihelič, stranska Aleksander Burjan in Tomaž Kranjc, delegat pa Žiga Dobrun.