Bliža se gostovanje pri tretjeuvrščeni ekipi 2. SNL

Nova Gorica, 21.04.2022

V 26. krogu 2. SNL je na sporedu bržčas najzahtevnejša tekma v spomladanskem delu sezone, ki bo pokazala, iz kakšnega testa so plavo-beli. Čaka nas gostovanje pri lendavski Nafti.

Nafta trenutno zaseda visoko tretje mesto na prvenstveni razpredelnici. Po 12 zmagah, 8 remijih in 5 porazih ima na svojem računu 44 točk.

Da je Nafta izredno nevarna ekipa, priča predvsem podatek, da so Lendavčani do sedaj dosegli največ zadetkov med slovensko drugoligaško konkurenco - kar 57 (11 več od Gorice). Kar 14 jih je prispeval najboljši strelec Vedran Vinko, 10 Nermin Haljeta, 7-krat pa se je med strelce vpisal Marsel Stare. 

Nafta bo zagotovo imela velik motiv ne zgolj zaradi domačega terena, ampak tudi zaradi presenetljivega minimalnega poraza v prejšnjem krogu na gostovanju pri Iliriji, po katerem bi se Prekmurci radi vrnili na zmagovalne tirnice. 

Gorica in Nafta sta nazadnje merila moči 1. decembra v sklopu zaostale tekme 11. kroga, ko so plavo-beli v domačem Športnem parku slavili minimalno zmago 1:0, junak tekme pa je bil Abel Marc, ki je v zadnjih minutah dvoboja izkoristil prefinjen predložek Žana Lebana.

Kar se tiče tekem zgolj v Lendavi, sta se Nafta in Gorica nazadnje sestala v 2. krogu slovenskega pokala v sezoni 2016/17, Gorica pa je prišla do zmage s 3:1, ki so jo priigrali Miran Burgić, Andrej Kotnik in Gianluca Franciosi. 

Tokratna tekma je na sporedu v petek, ob 18. uri. Glavni sodnik bo Denis Halilović, stranska Matic Mežnar in Veljko Mijatović, delegat pa Janko Turk. 

Tekmo si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na programu Sportklub 1.