V prvem majskem tednu kar dve tekmi, začenjamo proti Dobu

Nova Gorica, 02.05.2022

Prvomajski vikend je bil tudi za nas ''dela prost dan'', zato pa bomo čez teden odigrali kar dve tekmi. Začenjamo v sredo, ko v sklopu 27. kroga 2. SNL v mestu vrtnic gostuje Roltek Dob.

Roltek Dob se trenutno nahaja na osmem mestu prvenstvene razpredelnice. Zbranih ima 10 zmag, 5 remijev in 11 porazov, kar znese za 35 točk. 

Gorica se je s tokratnim nasprotnikom do slej pomerila zgolj trikrat. Prvič v sezoni 2019/20, ko je bil na prvi tekmi na Mestnem stadionu v Ajdovščini izid 3:3, tik pred prekinitvijo prvenstva zaradi epidemije koronavirusa pa je v Dobu slavila domača ekipa (2:0).

Nazadnje sta tekmeca merila moči v 12. krogu letošnje sezone, ko je sredi oktobra brez večjih težav slavila Gorica. Najprej je Abel Marc izkoristil napako domače obrambe in popeljal Gorico v vodstvo še v prvem polčasu, tik pred koncem tekme pa se je s samostojnim prodorom izkazal Rok Prodanović, nad katerim je bil storjen prekršek za 11-metrovko, ki jo je tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom uspešno realiziral Luka Vekić.

Tokratna tekma je na sporedu v sredo, 4. maja, ob 20. uri. Glavni sodnik bo Anže Jerič, pomagala mu bosta Žan Habus in Jure Jamnik, delegat bo Borut Knafelc.