Goričani presenetili Borac

Nova Gorica, 24.06.2022

Druga pripravljalna tekma, ki je bila odigrana v Radomljah, je pripadla Gorici z rezultatom 3:1.

Tekma proti tretjeuvrščeni ekipi bosansko-hercegovskega prvenstva in udeležencu evropskih kvalifikacij je prišla v težkem obdobju, ko so varovanci Mirana Srebrniča v 4 dneh nanizali kar 5 treningov in 2 obračuna.

''V tej fazi priprav je vselej poudarek na fiziki,'' pravi glavni strateg. ''Tudi tekmi sta se igrali na zelo visokem nivoju. Vidi se, da nam manjka širina, za prvo ligo bo potrebno pripeljati lepo število okrepitev, ker bo sezona zagotovo naporna. Kar se tiče dela, vse smo naredili po planu, moramo pa čimprej dopolniti ekipo. Sem optimist, imamo fante, ki zmorejo nastopanja na najvišji ravni, mora pa tudi klub poskrbeti, da bodo fantje motivirani in bodo delali, tako kot je treba.''

Se pa Gorica svojega tokratnega (zelo kvalitetnega) tekmeca ni ustrašila. Že od prve minute je krenila odločno proti vratom Borca in že v prvih petih minutah dvakrat stresla okvir vrat, ki je veselje preprečil kapetanu Etienu Velikonju in Alenu Krajncu. Je pa do zasluženega vodstva Gorica prišla čez nekaj minut, ko je Krajnc močno in natančno meril v oddaljenejši kot in s pomočjo vratnice premagal nasprotnikovega vratarja.

Borac je eno izmed svojih redkih priložnosti uspel izkoristiti na polovici prvega polčasa. Zadetek je sicer bil zelo sporen, saj si je gostujoči napadalec v kazenskem prostoru žogo zaustavil z roko, sodnik tega ni videl, v nadaljevanju akcije je sledil lep natančen strel z roba kazenskega prostora, Uroš Likar se je iztegnil, kolikor je dolg in širok, a je na žalost ostal prekratek.

Gorica je hitro odgovorila, potem ko je zopet udaril Alen Krajnc. Po ukradeni žogi na sredini terena je Alen Krajnc stekel proti kazenskemu prostoru nasprotnika, odpiralo se mu je nekaj idealnih rešitev, ena izmed teh je tudi strel, za katerega se je odločil in zopet premagal Borčevega čuvaja mreže. Na odmor se je odšlo z minimalno prednostjo plavo-belih.

''Verjamem v fante, ampak potrebno bo ostati na realnih tleh,'' dodaja Srebrnič.

V drugem polčasu so priložnost dobili tudi vsi rezervisti, ki so svoje delo opravili z odliko. Med njimi je tudi nekaj takšnih, ki so lansko sezono kadetsko in mladinsko ekipo vrnili v prvo ligo. ''Igralci, ki so zaključili mladinski staž, so kvalitetni, vendar nimajo še potrebnih izkušenj. Najbolje bi bilo, da bi odšli na posojo v drugo ligo, kjer bi igrali, napredovali in pridobivali kilometrino,'' je povedal Srebrnič.

V drugi polčas je nasprotnik ravno tako krenil zelo agresivno. Plavo-beli so jo večkrat pošteno skupili, zaradi česar so si igralci nekajkrat skočili v lase. Nasprotnik si, kljub kvaliteti, kakšnih resnejših priložnosti ni uspel priigrati, edini zadetek pa je prispeval Leon Marinič in postavil končni rezultat 3:1.

''Mislim, da smo bili dosti boljši. Treba je vzeti v zakup, da ima Borac veliko večji proračun kot Gorica, igralci imajo veliko višje plače. Glede na prikazano so naši fantje potrdili, da si tudi sami zaslužijo več,'' je zaključil Srebrnič.

Foto: Nikola Kulaga/FK Borac Banja Luka