Tretji pripravljalni tekmec: Tabor Sežana

Nova Gorica, 28.06.2022

Po prvih dveh odlično odigranih pripravljalnih tekmah je sedaj prišel čas za tretjo, ki nam bo najbrž dala kar nekaj odgovorov in po kateri bomo že kar konkretno začeli pogledovati proti prvi ligi. Nasprotnik bo sežanski Tabor.

Kraševci so redni nasprotnik med pripravami na sezono. Lani smo z njimi odigrali dve tekmi, letos pa se bomo srečali vsaj petkrat. Poleg prihajajoče prijateljske tekme še štirikrat v prvenstvu.

Proti Taboru nimamo najlepših spominov, saj nas je po sezoni 2018/19 in zmagi v dodatnih kvalifikacijah premierno pahnil med drugoligaše.

Lani mu je nekaj časa kazalo zelo dobro, potem pa se je boril s številnimi težavami, redni del tekmovalnega obdobja pa zaključil na devetem mestu. Obstanek si je zagotovil z visoko zmago v dodatnih kvalifikacijah proti kranjskemu Triglavu. 

Trenutno imajo 'češnjice' nekaj težav s sestavo kadra, saj je klub po sezoni zapustilo kar 13 nogometašev, tudi tisti pomembni nosilci igre. Vseeno so Sežanci uspešno začeli s pripravami na nove prvoligaške izzive.

Pripravljalna tekma Gorica - Tabor je na sporedu, v sredo, ob 18. uri, na pomožnem igrišču ob Kornu.