Pričakuje nas ekipa slovitega Alberta Riere

Nova Gorica, 12.08.2022

V 5. krogu 1. lige Telemach četa Mirana Srebrniča odhaja na novo zahtevno gostovanje. V ponedeljek, 15. avgusta, bo v Ljubljani nasprotnik Olimpija.

O tekmecu ...

Olimpija vse od sezone 2017/18 neuspešno lovi nov naslov državnega prvaka. Lansko tekmovalno obdobje so Zmaji zaključili na 3. mestu, zaostali so zgolj za Koprom in zmagovalcem Mariborom.

Letošnjo sezono pa so zeleno-beli pod vodstvom novega trenerja, slovitega Alberta Riere, pričeli silovito. Ne samo, da so z uvodnih 4 tekem vselej odnesli poln izkupiček, ampak so še vedno edina ekipa državnega prvenstva, ki ni prejela niti zadetka.

V zadnjem krogu so nogometaši Olimpije na večnem derbiju premagali Maribor. Rezultat v Ljudskem vrtu je bil 2:0, potem ko sta zadela Svit Sešlar in Timi Max Elšnik.

Medsebojna statistika ...

Od vrnitve Olimpije v prvo ligo sta ekipi odigrali 44 medsebojnih obračunov, statistika pa je na strani Ljubljančanov, ki so slavili 22-krat, 9-krat so slast zmage okusile Vrtnice, 13-krat pa smo na tekmah prve lige med omenjenima tekmecema videli delitev točk.

Zadnja zmaga Gorice nad Olimpijo sega v 1. krog sezone 2018/19, ko so plavo-beli po zadetkih Žige Lipuščka in Andrije Filipovića slavili z 2:0. 

Zadnja zmaga v Stožicah pa sega v 26. krog sezone 2016/17, ko so Goričani v Ljubljani slavili z 2:1. Za plavo-belo slavje sta poskrbela Rifet Kapić in Dejan Žigon.

Ponedeljkova tekma ...

Tekma je v ponedeljek, 15. avgusta, na sporedu ob 20.15. Ogledali si jo boste lahko na programu Šport TV 1.

Glavni sodnik bo Mihael Antić, pomagala mu bosta Robert Vukan in Tomaž Krajnc, četrti sodnik bo Asmir Sagrković, za VAR pa bosta skrbela Dragoslav Perić in Roberto Ponis. Delegat bo Dejan Germič.