Proti Zmajem nemočni, v uspeh Vrtnic zopet posegel VAR

Nova Gorica, 16.08.2022

V 5. krogu nove sezone v Prvi ligi Telemach je Gorica na gostovanju v Stožicah pri ljubljanski Olimpiji doživela poraz z 0:2.

Začetek tekme je bil zelo zanimiv, saj je bila Gorica tista, ki je narekovala ritem igre in prihajala v obetavne situacije za zaključek, kjer pa je vselej ostala premalo zbrana. Tako je v 12. minuti imel Luka Vekić na nogi strel z roba kazenskega prostora, a je bil v igri ena na ena neuspešen proti Goranu Miloviću.

Prvo priložnost si je Olimpija priigrala v 18. minuti, ko je po odbitku iz kota s približno 25 metrov sprožil Doffo, a meril previsoko. Neuspešen je čez nekaj minut bil tudi Ziljkić, Likar je njegov poizkus odbil v kot.

V 29. minuti je prvič završalo na tribunah Stožic. Nukić je po globinski podaji v osrčje goriškega kazenskega prostora premagal Likarja, a se je pred tem znašel v nedovoljenem položaju. V 35. minuti je s srečo poizkusil še Sešlar, a tudi on ciljal točno v Likarja.

V 39. minuti je do svoje priložnosti prišla tudi Gorica, potem ko je Leban ukradel žogo na sredini terena, jo predal Vekiću, slednji pa je le ogrel dlani zelo razpoloženega Matevža Vidovška.

Do konca prvega dela sta za Olimpijo poizkušala še Sešlar in Elšnik, a sta bila oba neučinkovita, tako da se je na odmor odšlo brez zadetkov. Goričani so bili odločni, da bodo tudi v drugem delu prikazali borbeno predstavo.

A že takoj na začetku drugega polčasa je bila gorica oškodovana. Matija Širok naj bi po mnenju glavnega sodnika Mihaela Antića, ki se je mimogrede med tekmo zelo grdo in antipatično obnašal do goriških igralcev, igral z roko, Antić pa je po ogledu VAR-a pokazal na belo točko, iz katere je bil natančem Mustafa Nukić.

Gorico je prejeti zadetek zelo presekal. V 59. minuti je zopet udaril Nukić, ki je Likarja lepo premagal z roba kazenskega prostora in podvojil prednost Olimpije. Plavo-beli so se znašli v izgubljenem položaju, Olimpija pa je prihajala do priložnosti še prek Nukića in Ziljkića, a je bil Likar vselej na mestu.

V 68. minuti je Alessandro Ahmetaj priigral Gorici prvo priložnost v drugem polčasu, a kaj ko je okroglo usnje poslal visoko čez domača vrata.

Po neuspešnem strelu z glavo Maria Kvesića je v 77. minuti zopet zapretila Gorica. Jukić in Krajnc sta lepo kombinirala na robu kazenskega prostora, slednji pa je meril previsoko. Do konca tekme je pretila samo še Gorica, ki je lovila priključek.

Tako sta v 87. minuti je Vidovška nastreljal Leon Marinič, ko pa je minuto za tem Etien Velikonja z neposredne bližine streljal nad prečko, smo ugotovili, da usoda Gorici na tej tekmi ni namenila uspeha.