Srebrnič: Enajstmetrovka je spremenila potek tekme

Nova Gorica, 16.08.2022

V 5. krogu je sledilo novo razočaranje za Mirana Srebrniča in varovance, a ne toliko zaradi prikazane igre, temveč zaradi sodniških odločitev. Pretekli teden so nam enajstmetrovko odvzeli, tokrat pa jo podarili nasprotniku. Ustreznost odločitve ne bomo komentirali, je pa Gorico prvi prejeti zadetek močno presekal.

V prvem polčasu je Gorica dobro zapirala prostor domači Olimpiji, ki si kakšne izrazite priložnosti, kljub dominanci na terenu, ni uspela priigrati. Potem pa je prišla ta nesrečna 51. minuta. ''Potek tekme se je obrnil z dosojeno enajtmetrovko,'' je prepričan glavni trener Miran Srebrnič. ''Do takrat Olimpija izrazitejših priložnosti ni imela, je pa imela posest, na kar smo se ustrezno pripravili. Bili smo slabi na žogi, igrali smo prepočasi in storili precej tehničnih napak. Drugi gol, ki je bil zopet prepoceni, je padel po napaki iz naše posesti. Fantom nimam kaj očitati, ampak v določenih detajlih moramo biti boljši, predvsem takrat, ko smo pri žogi. Moramo izbirati boljše rešitve in biti preciznejši.''

Po družbenih omrežjih lahko že beremo različne zapise in komentarje. Večina je mnenja, da najstrožje kazni ni bilo, med njimi je tudi naš strateg. Je pa dejstvo, da pravila tudi sodnikom dopuščajo subjektivno presojo. ''Meni se je zdela dokaj nenevarna situacija. Z igro z roko bo vedno tako. Zadnjič so nam razveljavili enajstmetrovko, danes pa jo piskali v korist tekmeca,'' je nejevoljen Srebrnič.

Je pa Gorica v zadnjih 20 minutah zopet pokazala pravi obraz. Ustvarila si je 3 ali 4 dobre priložnosti, a pri zaključkih ostala nenatančna. ''V prvem polčasu bi morali protinapade izpeljati bolje. V drugem delu smo proti koncu spet imeli nekaj priložnosti, tako da bi tudi proti Olimpiji lahko dosegli kakšen zadetek,'' je zaključil Srebrnič.