Zadnji obračun pred reprezentančno pavzo

Nova Gorica, 16.09.2022

Prva četrtina prvenstva je za nami, začenja se druga. Gorica se bo v sklopu 10. kroga Prve lige Telemach odpravila na gostovanje v Ljubljano, kjer se bo na šišenskem Atletskem stadionu ŽAK pomerila z Bravom.

Forma nasprotnika:

Bravo se je po kriznem začetku nekoliko pobral in nanizal visoko zmago v Sežani (4:0) in remi na gostovanju pri Radomljah v Domžalah (1:1). V tekmo bo vstopil s popotnico poraza proti Mariboru (0:1).

Bravo se trenutno nahaja na 9. mestu prvenstvene razpredelnice in beži le še pred zadnjim Taborom. Zbrani ima dve zmagi in en neodločen rezultat, kar pomeni 7 točk, torej točko manj od Gorice.

Medsebojne tekme:

Gorica in Bravo sta se v prvi ligi merila 5-krat, če štejemo vsa tekmovanja pa 6-krat. Statistika je povsem izenačena - po dvakrat sta slavili obe ekipi, 2-krat pa smo videli neodločen izid.

Nazadnje so plavo-beli in rumeni merili moči v 1. krogu aktualne sezone, ko sta Alen Krajnc in Luka Vekić poskrbela za zmago Gorice v novogoriškem Športnem parku z 2:0.

Novi obračun:

Pravico bo delil David Šmajc, pomagala mu bosta David Gabrovec in Primož Perger, četrti sodnik bo Denis Halilović, za video asistenco bosta zadolžena Dragoslav Perić in Martin Matoša. Delegat bo Jožef Rajh.

Prenos: Sportklub 1