Srebrnič: Biti moramo bolj igrivi

Nova Gorica, 07.12.2022

Drugo polovico sezone v Prvi ligi Telemach smo začeli z remijem brez zadetkov. Tekma proti Bravu je imela nekoliko slabši začetek, potem pa so tudi plavo-beli postajali vse konkretnejši, pravi glavni trener Miran Srebrnič.

Miran Srebrnič ...

... o nekoliko slabšem prvem polčasu: Na začetku tekme smo storili nekaj napak v obrambni coni in nasprotnika sami spravili v nevarne situacije. Dobro se je izšlo, nekajkrat je tudi naš vratar odlično posredoval. Kasneje smo vzpostavili ravnovesje in zadaj igrali taktično dobro, spredaj pa vselej nekaj zmanjka za zmagati, kar se ponavlja iz kroga v krog. Moramo bolj sproščeno igrati, situacija je taka, da potrebujemo vsako točko. Pripravili smo se tako, da bi morali biti konkretnejši, na koncu pa moramo priznati, da je rezultat 0:0 realen. 

... o boljšem nadaljevanju: Slika je bila boljša. Edino v prvem delu prvega polčasa nismo delovali v redu. V drugem polčasu je bila igra enakovredna. Morda je imel nasprotnik malce več posesti. Načrt je bil tak, da bi še večkrat ogrozili njihov gol iz tranzicije, a smo se prehitro odločali za podajo, namesto da bi žogo potegnili bližje vratom. Te stvari sicer delamo na treningih, na tekmi pa nastopimo preveč v krču. Biti moramo bolj igrivi. 

 

Foto: Foto Lado