Reja: Zadovoljen sem s prikazanim

Nova Gorica, 11.03.2023

Novi strateg Edoardo Reja in njegov prvi pomočnik Sergio Porrini sta prvič uradno sedela na klopi Gorice. Napredek je bil viden že prejšnjo tekmo v Celju, danes pa so bili plavo-beli zopet blizu slavju. S prikazanim je zadovoljen tudi Reja.

Edy Reja ...

... o dogajanju na igrišču: Zelo smo zadovoljni, saj smo po veliki zmagi v Celju sedaj prišli še do točke proti Muri, za katero sem dejal že pred tekmo, da je ena najboljših ekip v Sloveniji. Proti njim je težko igrati, saj imajo fiziko, tehniko, so organizirani. Mi smo odigrali 60 ali 70 minut zelo dobro, pritiskali smo po celem igrišču, potem smo fizično padli. Imeli smo 2 ali 3 priložnosti, pri katerih bi lahko zadeli in zaprli tekmo, vendar mislim, da je rezultat 1:1 realen. Tudi Mura je igrala dobro. Jaz sem zadovoljen s prikazanim. 

... pogled proti neposrednemu tekmecu za obstanek: Če bomo igrali kot v Celju drugi polčas in danes skoraj celotno tekmo, bi lahko zmagali. Vendar vsako tekmo je treba igrati, se nanjo pripraviti in delati dobro. Imamo še veliko za popraviti, stati bližje, biti bolj organizirani, tehnično boljši, imeti moramo ofenzivne rešitve. Imamo teden dni časa za delo. Za nas bo obračun zelo pomemben.