Žal ničla, misli osredotočene na borbo za 9. mesto

Nova Gorica, 09.04.2023

V pomembni tekmi v boju za obstanek sta se v Domžalah srečali zasedbi Radomelj in oslabljene Gorice. Slednja je pogrešala kar nekaj pomembnih igralcev, med njimi tudi Luko Stankovskega in Daria Kolobarića, zaradi bolezni je bil odsoten tudi trener Edoardo Reja. Njegovo vlogo je opravljal Sergio Porrini.

Po mirnem uvodu tekme so po 15 minutah domači zahtevali enajstmetrovko po prekršku nad Esterjem Soklerjem, vendar je niso dobili. Tudi v nadaljevanju ekipi nista prikazali posebej razburljive predstave, pravih priložnosti ni bilo, v 33. minuti pa so domači vendarle prišli do najstrožje kazni.

Takrat je gostujoči vratar Matevž Dajčar preveč čakal ob oddaji žoge, na koncu je do njega pritekel Sokler, goriški čuvaj mreže pa je nato ob izbijanju naredil prekršek. Enajstmetrovko je v 35. minuti izvedel Sandi Nuhanović, ki je zanesljivo zadel z 1:0.

Ob koncu polčasa so domači zahtevali še eno enajstmetrovko, saj je žoga v roko zadela Ahmeda Ankraha, vendar se sodniki niso odločili za nov strel z bele pike.

V drugem polčasu tekma sprva tudi ni bila posebej razburljiva, je pa v 63. minuti goriški napadalec Miroslav Iličić zadel vratnico, v 63. minuti pa je s približno 11 metrov zgrešil Steven Juncaj.

V 72. minuti so Radomljani podvojili prednost. Najprej je z glavo poskusil Gaber Dobrovoljc, Dajčar je njegov poskus obranil, odbito žogo pa je v mrežo iz bližine pospravil prav Nuhanović.

Primorci so se tako znašli v resnih težavah, iz njih jih ni izvlekel niti prosti strel Tilna Mlakarja v 77. minuti, ki ga je obranil Emil Velić. V 86. minuti bi lahko Filip Čuić dokončno odločil tekmo, ko je stekel proti vratom gostov, a na koncu želel podati Soklerju, a je to storil slabo.

Goričani v 31. krogu odhajajo na gostovanje k primorskemu rivalu Kopru.