Porrini: Ni enostavno, zato moramo garati

Nova Gorica, 15.04.2023

Na primorskem derbiju smo si obetali prekinitev negativnega niza, žal pa se je slednji podaljšal na 4 zaporedne poraze. Ponovno so v ospredje, kljub dobri igri, stopile individualne napake in grešenje priložnosti, pravi prvi pomočnik Sergio Porrini.

V tej sezoni se nam je že zgodilo, da smo prejeli zadetek, potem ko smo imeli poškodovanega nogometaša izven igrišča in je nastala luknja v obrambi. Nekaj takega je bilo tokrat v Kopru. Filip Brekalo je, potem ko so ga delno zakrpali in mu ''ohladili'' bolečino, dobil znak za vstop ravno v času, ko je potekala akcija Kopra. Žal se ni uspel pravočasno vrniti, kar je z zadetkom izkoristil junak Kanarčkov in naš krvnik Luka Kambič.

Pozneje smo se borili, prišli tudi do vrat nasprotnika, nekajkrat poskušali, bili v igri do zadnjega sodnikovega žvižga, a zaman. ''Drugo tekmo zapored smo igrali dobro,'' pravi trener Sergio Porrini, ki je tudi tokrat nadomeščal obolelega vodjo strokovnega štaba Edoarda Rejo. ''Največji problem je ta, da smo bili na začetku drugega polčasa prestrašeni. Igrali smo preveč obrambno in naprotniku sami ponudili priložnost za gol. V tisti akciji smo zaspali. Zadnjih 20 minut smo poskušali s pritiskom. Z dobrim ponujanjem v medprostorih smo si ustvarili nekaj priložnosti. Zelo smo razočarani z novo ničlo.'' 

Že celo sezono je naša rak rana (ne)učinkovitost pred nasprotnikovimi vrati. Zadetka namreč nismo dosegli na zadnjih 3 prvenstvenih obračunih. Statistike niso uspele izboljšati niti taktične spremembe in igra z več napadalci. Kaj se da še storiti? ''S petimi v zadnji liniji in dvema napadalcema si na prejšnjih obračunih nismo ustvarjali veliko priložnosti, zato smo na zadnjih dveh tekmah poskušali z drugačno formacijo - s krili in zadnjih 20 minutah spopada s Koprom tudi z dvema napadalcema. Še vedno pa nam je zelo težko dosegati zadetke. Veliko smo se pred tem zanašali na zadetke Stankovskega, ki sploh ni napadalec. Ni enostavno. Vem zgolj eno - moramo delati, mogoče bo na naslednjih tekmah bolje,'' je zaključil Porrini.