V Novo Gorico prihaja novi državni prvak

Nova Gorica, 21.04.2023

Gorica se bo v sklopu 32. kroga Prve lige Telemach (nedelja, 15:00, Športni park Nova Gorica) pomerila z ljubljansko Olimpijo, ki je pretekli vikend na večnem derbiju z Mariborom 5 kol pred koncem že osvojila naslov državnega prvaka.

Olimpiji sta zmago z 2:0 priigrala David Sualehe in Admir Bristrić. Zmaji se tako veselijo svoje tretje zvezdice po vrnitvi v prvo ligo, skupno pa sedme. Na vrhu prvenstvene razpredelnice imajo neulovljivih 15 točk prednosti pred najbližjimi zasledovalci. 

Od njene vrnitve na najvišji oder slovenskega nogometa sta Gorica in Olimpija odigrala 47 prvenstvenih tekem, plavo-belim je pripadlo 9 obračunov. 14-krat smo dosegli remi, 24-krat pa se je zmage veselila Olimpija. 

V letošnji sezoni sta se moštvi srečali trikrat. V Stožicah je Olimpija dvakrat slavila (2:0 & 4:3), v Novi Gorici pa sta se, ob spornih sodniških odločitvah in nekaterim lepim zapravljenim priložnostim plavo-belih, tekmeca razšla brez zadetkov (0:0). 

Zadnja zmaga Gorice nad Olimpijo sega v 1. krog sezone 2018/19, ko smo v Novi Gorici slavili z 2:0. Strelca sta bila Žiga Lipušček in Andrija Filipović. 

Tokratno tekmo bo ob pomoči Manuela Vidalija in Davida Gabrovca sodil Mihael Antič, četrti sodnik bo Mateo Tozan, za VAR pa bosta skrbela Alen Borošak in Roberto Ponis. 

VSTOPNICE: Sporočamo, da vstopnic v predprodaji ni. Možno jih bo kupiti na blagajni pod stadionom uro in pol pred začetkom tekme. Zaradi velikega povpraševanja svetujemo, da se na pot proti Športnemu parku odpravite nekoliko prej. 

ZAPRTO PARKIRIŠČE: Zaradi napovedanih 300 gostujočih navijačev in da se izognemo morebitnim incidentom, bo parkirišče ob bazenu zaprto med 6. in 18. uro.