Cilj je odigrati tekmo z jasno organizacijo

Nova Gorica, 22.04.2023

Gorica v nedeljo, ob 15. uri, na domačem terenu pričakuje novega državnega prvaka. Kako je bilo v tem tednu pod njegovo taktirko, kakšna bodo navodila na tekmi in kdo vse je na razpolago, nam je zaupal novi glavni trener Agron Šalja.

Ekipo je prevzel v ponedeljek, tako da časa za spoznavanje novih varovancev ni bilo na pretek. ''Od ponedeljka smo skupaj. Vse poteka zelo intenzivno, ampak v tej situaciji in v tem času, ne smemo razmišljati, ali je dovolj časa ali ne. V tem tednu smo se trudili narediti vse, da se ekipa dvigne in da bomo v nedeljo čim bolj pripravljeni na nasprotnika,'' je dejal Šalja.

Čeprav je Olimpija že osvojila naslov državnega prvaka pa ne želi ostati pri trenutnem številu točk. Zato bo treba biti ponovno zelo skoncentriran. ''To je čisto športno in pravilno. Mi moramo biti skoncentrirani nase in na svojo igro. Poznamo Olimpijo, vemo, da je zasluženo in suvereno osvojila naslvo državnega prvaka. Mi moramo tekmo odigrati z jasno organizacijo tako v fazi obrambe kot v fazi napada, z neko skupno idejo se tega držati, le tako bomo lažje prišli do ugodnega rezultata,'' je dodal 50-letni novi glavni trener.

Kar se tiče kadra - Ahmetaj na polno trenira z ekipo, Selimović je delal po posebnem programu, a ponovno začutil bolečino v kolenu, Marinič bo počasi pripravljen za delo z moštvom. Hrka in Ankrah, ki sta tekmo v Kopru zaradi poškodb zaključila predčasno, sta tudi na voljo. ''Selimovića smo skozi teden postopno uvajali, a ga še niti en trening nismo uspeli do konca obremeniti, v petek pa se mu je ponovno pojavila bolečina, tako da je prerano kar koli napovedovati. Dejstvo je, da je imel dolgo pavzo. Tudi če bi uspel normalno trenirati, bi bilo tveganje v primeru nastopa zelo veliko. Tudi Ahmetaj je imel dolgo pavzo, a trenira normalno, kar je zelo dobrodošlo. Ostali so zdravi in trenirajo, tudi Marinič se je začel počasi vračati po dolgotrajni pavzi. Kar se tiče Hrke in Ankraha, so to bile lažje poškodbe, tako da nista v primanjkljaju treningov,'' zaključi Šalja.