Pred tekmo Domžale - Gorica

Nova Gorica, 27.04.2023

Svoje izzive nadaljujemo že v petek, 28. aprila, ko gostujemo pri Domžalah.

Forma nasprotnika: Domžale se trenutno nahajajo na šestem mestu in so še vedno v igri za evropskega četrtega, za katerim zaostajajo 5 točk. So v slabem nizu šestih zaporednih tekem brez zmage, nazadnje so slavili 12. marca, ko so v Stožicah s kar 4:1 ugnali domačo Olimpijo. V obračun z Gorico bodo vstopili s popotnico neuspeha v Mariboru, ki je bil boljši z minimalnih 1:0. 

Medsebojna statistika: Domžale in Gorica sta v sklopu prve lige odigrala kar 83 tekem. Statistika je rahlo na strani Gorice, ki je zmagala 31-krat, 29-krat so se zmage veselili rumeni, neodločenih izidov je bilo 23. V letošnji sezoni smo najprej v Novi Gorici videli remi brez golov (0:0) in nato dva poraza Gorice (v Domžalah 1:5 in nazadnje doma 0:2). 

Informacije iz obeh kadrov: Poleg dlje časa odsotnih Denisa Cerovca in Vahida Selimovića bomo ob Kamniški Bistrici igrali tudi brez Tilna Mlakarja, ki je na zadnji tekmi proti Olimpiji izpolnil kvoto rumenih kartonov. Sicer je bil to njegov prvi v dresu Gorice, a je 3 prejel že jeseni v drugi ligi v dresu Ilirije. Pri Domžalčanih sta kaznovana osrednji branilec Abraham Nwankwu in trener Simon Rožman, se pa v kader vračajo Zeni Husmani, Andrej Đurić in Nermin Hodžić. 

Sodniška delegacija: Tekmo bo sodil Rade Obrenović, stranska sodnika sta Jure Praprotnik in Aleksander Burjan, četrti Damjan Novarlić, v VAR sobi sedita David Šmajc in Denis Halilović, vloga delegata pripada Emilu Šturmu. 

Začetek tekme je v petek, 28. aprila, predviden ob 20:15. NAPREJ, GORICA!