Zbiranje donacij za Obija

Nova Gorica, 11.05.2023

Čez vikend je v Brdih na tekmi zahodne skupine tretje nogometne lige vsem zastal dih. Samuel Ebuka Obi, ki se v Brdih mudi na posoji, se je sredi drugega polčasa kar naenkrat zgrudil. Hitra intervencija našega nekdanjega trenerja in igralca Andreja Komaca ter fizioterapevta Jošta Ferfolje je pripomogla, da je bilo kar 15-minutno oživljanje naposled uspešno.

Po nekaj dneh se 19-letni Nigerijec, ki so ga nemudoma odpeljali v šempetrsko bolnišnico, po besedah športnega direktorja Gorice Admirja Kršića, počuti dobro: ''Hvala bogu dogodek na njem ni pustil trajnih fizičnih posledic. Obi je še vedno v bolnišnici v Šempetru, danes bo v Ljubljani prestal magnetno resonanco srca, izvidi katere bodo podrobno povedali, kakšna je situacija.'' 

Še enkrat več se je pokazalo, da hitro ukrepanje res lahko reši življenje. Smo se pa v Nogometnem društvu Gorica odločili, da bomo zbirali donacije. Tako bo ves izkupiček s tekme proti sežanskemu Taboru prihodnji petek šel v sklad za Obijevo zdravljenje.

Če bi kdo rad daroval že pred obračunom, ste vljudno vabljeni, da na naš TRR SI56 0475 0000 1023 983 darujete želeni znesek.