Šalja: Imam zaupanje v fante

Nova Gorica, 12.05.2023

Gostovanje v Murski Soboti je za nas vselej neugodno, kljub številnim poškodbam pa bomo storili vse, da se v Novo Gorico vrnemo z novimi točkami v žepu. Na to so se plavo-beli pripravljali več kot teden dni.

Nazadnje smo igrali 3. maja, ko je iz Nove Gorice zmago odneslo Celje. Nesrečen poraz je za nami, po dveh dneh pavze smo se vrnili v pogon in se začeli pripravljati na tekmo z Muro. ''Daljši teden nam je prišel zelo prav,'' pravi trener Agron Šalja. ''Lahko smo cel teden opravili cikel treningov, tako da smo zadovoljni z opravljenim. Želimo si, da bi se jutri to videlo na igrišču.''

Na zadnje gostovanje rednega dela sezone bomo krenili malce zdesetkani. Že dlje časa sta odsotna Denis Cerovec in Vahid Selimović, kaznovan je Ahmed Ankrah. Še vedno manjka Matija Širok, poškodbo je obnovil Alessandro Ahmetaj, načeta sta Luka Stankovski in Nejc Mevlja. ''Selimović se je sicer začel priključevati treningom, ampak ni stoodstoten. Ahmetaj naj bi naslednji teden že začel spet trenirati. Mevlja ima že nekaj časa težave, ampak vedno stisne zobe, tako da bomo za jutri še videli. Potrebujemo vse fante 100-odstotno pripravljene, kader bo še vedno dovolj velik, seveda pa bi si želeli, da bi bili vsi fantje zdravi. Situacija je taka, kot je, tudi ostali kvalitetno trenirajo in na treningih kažejo dobre predstave, tako da imam popolno zaupanje v njih,'' dodaja Šalja. 

Plavo-beli se zavedajo, da jih čaka zahtevna tekma, a se z nasprotnikom ne obremenjujejo. ''Vsaka tekma je zahtevna, mi moramo biti osredotočeni, da to, kar se dogovorimo in treniramo, naposled bolje izvajamo. Le na ta način se lahko nadejamo dobrega rezultata,'' zaključi goriški strateg.