Spet vodili, potem pa je prišel nov drugi polčas ...

Nova Gorica, 14.05.2023

Nogometaši Gorice so v 35. krogu Prve lige Telemach izgubili na gostovanju z Muro s 4:2, kljub vodstvu po prvem polčasu z 1:2. Junak preobrata je bil Mirlind Daku, ki je dosegel tri zadetke.

Mura je že v uvodnih trenutkih izpeljala prvo nevarnejšo akcijo, ki se je končala z zaporednima streloma, a brez rezultatske spremembe. Za to pa so poskrbeli Novogoričani v osmi minuti, potem ko je Bernard Karrica uspešno izvedel prosti strel z 20 metrov malce z leve strani.

Pozneje gledalci niso videli posebej razburljive igre, posledično niti priložnosti, v 34. minuti pa so domači vendarle izenačili, ko je po kotu in odbiti žogi ter podaji Matica Maruška iz bližine zadel Kobie Morris.

Le tri minute pozneje pa so Primorci spet vodili, ko je z 18 metrov z ne preveč močnim strelom zadel Alen Krajnc. V 41. minuti je bil pred vrati Gorice sam Filippo Tripi, vendar je slabo zadel žogo, tako da jo je Matevž Dajčar z lahkoto ujel.

Na drugi strani je Karrica v 45. minuti skorajda presenetil Klemna Mihelaka s strelom od daleč, le nekaj trenutkov zatem pa je Etien Velikonja s sedmih metrov žogo poslal čez gol.

Daku pa je v 53. minuti spet poskrbel za nekaj veselja Murinih navijačev, ko je v osrčju kazenskega prostora po podaji Ivana Šarića prišel do žoge in jo zabil v mrežo za svoj 16. gol sezone.

Sedemnajstega je dosegel že dve minuti pozneje, ko je iz bližine unovčil podajo Žige Kousa. Daku je bil nevaren tudi v 68. minuti, vendar je takrat Dajčar dobil njun dvoboj.

Toda zgolj minuto pozneje je 25-letni in 192 centimetrov visoki kosovski napadalec dopolnil "hattrick", ko je z glavo izkoristil podajo iz kota z leve strani ter tako dosegel še svoj 18. zadetek. S tem se je vodilnemu strelcu lige Žanu Vipotniku iz Maribora približal na dva gola.

Gorica je eno svojih lepših priložnosti v drugem polčasu zapravila v 79. minuti preko Žana Lebana, ki je žogo v kazenskem prostoru z volejem poslal čez gol.

Naslednji izziv plavo-bele čaka v petek, ko na tekmo sezone v Novi Gorici prihaja sežanski Tabor.