V petek veliki finale rednega dela sezone

Nova Gorica, 16.05.2023

V ponedeljek se je za nas začel najpomembnejši teden rednega dela letošnje sezone. Tokratna zelo pomembna tekma proti Taboru se hitro približuje, v petek se bo ob 20.15 v Novi Gorici igral ''veliki finale'', ki nam - v primeru pozitivnega rezultata - ohranja upanje za obstanek med elito.

Tabor in Gorica sta na devetem in desetem mestu poravnana pri 24 točkah, a je Gorica v prednosti, saj je letos dvakrat že premagala Tabor, enkrat pa uspela izvleči neodločen rezultat. Ravno slednji nas že pelje v dodatne kvalifikacije za obstanek, Tabor pa mora nujno zmagati. Sežanci sicer v Novo Gorico prihajajo s popotnico dveh zaporednih remijev, ki so si jih zagotovili v samih zaključkih obračunov. 

Gorica in Tabor sta v prvi ligi odigrala natanko 10 tekem, kar 6-krat se je Gorica veselila zmage, Tabor le 2-krat, ravno tolikokrat na medsebojnih dvobojih nismo videli zmagovalca. V mestu vrtnic je Sežana zmagala le 1-krat, Gorica pa 3-krat. 

Petkovo tekmo bo sodil Rade Obrebović, pomagala mu bosta Jure Praprotnik in Aleksandar Kasapović, četrti sodnik je Aleksandar Matković, za VAR skrbita Alen Borošak in Dejan Balažic, delegat bo Gojko Setnikar. 

V PETEK, OB 20:15, VSI NA STADION! ZA GORICO, PLAVO-BELO!