Boleč poraz

Nova Gorica, 29.05.2023

V kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telemach je Gorica na dveh tekmah skupno izgubila proti Aluminiju. Prvo tekmo v Kidričevem smo izgubili s 3:1, doma pa remizirali z 1:1, kar pomeni, da svojo zgodbo nadaljujemo v 2. slovenski nogometni ligi.

Goričani so sicer hitro prišli do želenega vodstva. Čeprav na začetku niso brezglavo krenili v napad, pa so izkoristili že prvo nevarnejšo akcijo, pri tem pa jim je pomagala tudi neodločna obramba Aluminija. V deveti minuti po strelu Alena Krajnca najprej ni najbolje posredoval Banić, ki je žogo odbil, nato je poskusil še Dario Kolobarić, njegov strel so gosti sicer blokirali, a žoge niso poslali izven kazenskega prostora. Prišla je do Miroslava Iličića, ki jo je poslal v mrežo.

Aluminij že pred prejetim golom ni bil v podrejenem položaju, v nadaljevanju pa je bil podjetnejši in nevarnejši. Napadalna igra se mu je obrestovala v 27. minuti, ko je prišel do izenačenja. Tin Martič je z desne strani podal žogo do Daniela Skibe, ta ni najbolje streljal, a je pred vrati Nik Marinšek s peto spremenil pot žogi, vratar Uroš Likar je bil brez moči.

Marinšek je v 32. minuti prišel do novega strela, a je goriška obramba njegov poskus blokirala. Po kotu je Martić že premagal Likarja, vendar ga je na golovi črti rešil Steven Junčaj, ki je z glavo odbil žogo v polje. Na drugi strani je Alessandro Ahmetaj s prostega strela zadel zunanji del mreže, toda bližje vodstvu so bili vseeno gosti. Do odmora so imeli dve veliki priložnosti, toda Skibi in Marku Brestu, ki sta se znašla sama pred vrati, je veselje preprečil Likar.

Brest bi v 53. minuti lahko bolje zaključil protinapad, šest minut pozneje pa je zapravil še lepšo priložnost. Po podaji Marinška z desne strani je z neposredne bližine zadel prečko.

V 66. se je izkazal vratar Aluminija, ki je ubranil strel Iličića z glavo, na mestu je bil tudi po poskusih Etiena Velikonje in Ahmetaja devet in deset minut pozneje. Najlepšo priložnost pa so imeli domači v desetminutnem sodniškem dodatku, ko se je branilec Vahid Selimović povsem sam znašel pred Banićem, z volejem streljal močno, vendar zadel le prečko.