Naslednja postaja: Novo mesto

Nova Gorica, 07.09.2023

Nogometaši Gorice v sklopu 7. kroga 2. SNL odhajajo v Novo mesto, kjer bodo ob 18. uri odigrali prvenstveni obračun proti moštvu Krke.

Novomeščani so po prvih petih tekmah v novi sezoni zbrali 4 točke: zmago v gosteh pri Triglavu in nazadnje točko na gostovanju pri Iliriji, vmes pa so zbrali 3 poraze proti Nafti, Dekanom in Bistrici. 

Zaradi slabega štarta v sezono se je stroka ''Lekarnarjev'' odločila menjati šefa strokovnega štaba. Dosedanjega trenerja Denisa Mojstrovića je nasledil Agron Šalja, ki je ekipo Gorice vodil ob koncu lanske sezone. Usoda je hotela, da bo debitiral ravno proti plavo-belim. 

Gorica in Krka sta se nazadnje srečali ravno v okviru 2. lige, in sicer v sezoni 2021/22. Najprej je bilo v 7. krogu v Novi Gorici 2:0 za plavo-bele (strelca Mirza Hasanbegović in Denis Cerovec), v Novem mestu pa sta se nasprotnika razšla z neodločenih 2:2 (za Gorico je dvakrat zadel Žan Leban). 

Tokratni obračun na stadionu Portoval bo sodil Mateo Tozan, pomagala mu bosta Žiga Knafelc in Danijel Jerman, delegat bo Marjan Drvarič. 

Trener Miran Srebrnič: ''Cilj je vedno zmaga. Vemo, da je Krka eden od favoritov za slavje v prvenstvu. Rezultatsko jim ni šlo vse po načrtu, a so igrali zelo dober nogomet. A gledamo sami nase, ta teden smo dobro trenirali. Upamo, da bomo odigrali dobro tekmo in da ustvarimo dober rezultat.''