Lepa zmaga proti Rukhu

Nova Gorica, 11.02.2024

Gorica se je v soboto, 10. februarja, odpravila v Čatež, kjer je odigrala 4. pripravljalno tekmo v sklopu zimskega pripravljalnega obdobja v sezoni 2023/24. Proti ukrajinskemu premierligašu Rukhu iz Lviva je četa Mirana Srebrniča prišla do prestižne zmage z 2:0.

Gorica je podjetno začela srečanje in v 9. minuti prišla do zaslužene prednosti. S strelom s približno 20 metrov se je izkazal Lazar Sajčić, ki je žogo za hrbet vratarja Ukrajincev poslal s pomočjo vratnice. 

Kasneje bi se mreža nasprotnika lahko zatresla še nekajkrat. V priložnosti so bili Haris Kadrić, Luka Marjanac in Alen Korošec, a žoga ni želela v mrežo. Na drugi strani je Rukh nevarno pizkusil zgolj dvakrat, enkrat je Gorico rešil okvir vrat.

Nato pa je prišla zadnja minuta rednega dela prvega polčasa. Luka Baruca je izvajal prosti strel, v žaru borbe sta v zračnem dvoboju trčila Nejc Mevlja in ukrajinski vratar, po odbitku je žogo v prazno mrežo poslal Lazar Sajčić in glavni sodnik je pihnil v piščalko. Sodeč po reakciji se je zdelo, da je zapiskal prekršek, a v resnici je bil zadetek priznan, kar je sprožilo burno reakcijo v ekipi Ukrajincev.

Nejc Mevlja je prejel udarec v glavo in gleženj ter s težavo zapustil teren, podobno lahko rečemo tudi za ukrajinskega vratarja. Obema želimo hitro in dobro okrevanje. 

V drugem polčasu je bila, vsaj na začetku, Gorica ponovno boljši tekmec in lahko bi prišla še do kakšnega gola, a so bili poizkusi nenatančni. Okoli 60. minute pa je sledila menjava skoraj celotne ekipe, kar je spremenilo razmerje moči na terenu. Tekmec je stopil na plin, si priigral kar nekaj lepih priložnosti za zadetek, a se mreža Gorice ni zatresla.

Čisto na koncu tekme se je v lepi priložnosti po ukradeni žogi v neposredni bližini nasprotnikovega gola znašel Sebastian Lesjak, a je s strelom preveč okleval. Ostalo je pri 2:0 za plavo-bele. 

Gorica prvi polčas: Jurca (V), Vendramin, Mevlja (K), Korošec, Marinič, Hrka, Sajčić, Baruca, Brkić, Marjanac, Kadrić.

Gorica drugi polčas: Zeriali (V), Hodžić, Cerovec, Žejen, Gomizelj, Jalinous, Lesjak, Almeida, Yudai (na preizkušnji), Bustos. 

Trener Miran Srebrnič: ''Mislim, da je bilo to pravo srečanje, vesel sem, da smo igrali proti agresivnemu nasprotniku. Pokazali smo veliko dobrih stvari in zasluženo zmagali. To je bila tekma, ki nam je dosti dala, a tudi pokazala, na katerih slabostih moramo še delati. Fantje so odlično odigrali tekmo, tako da sem zadovoljen.''

 

Foto: Adrijan Kulčar