Lazar Sajčić: Ekipa me je odlično sprejela

Nova Gorica, 11.02.2024

Na pripravljalni tekmi proti Rukhu se je izkazal predvsem Lazar Sajčić, zimski novinec, ki je proti Ukrajincem dosegel oba zadetka. Kot sam pravi, je to plod kvalitetnega ekipnega dela, sam se je v novem okolju hitro udomačil.

Lazar Sajčić ...

... o zmagi in dveh zadetkih proti Rukhu: Dobra predstava proti dobremu nasprotniku, ki v ukrajinski Premier ligi zaseda visoko 6. mesto. Imajo dobro, mlado in čvrsto ekipo. Mislim, da je bil to za nas dober preizkus. V tekmo smo dobro vstopili in vse, kar je trener iskal pri nas, smo izpolnili. Vsekakor se vedno pojavijo napake, ki jih bomo zanalizirali in poskušali odpraviti. Splošno pa sem zadovoljen z ekipno igro. Kar se pa tiče mojih dveh zadetkov, pomembneje je, da ekipa zmaguje. Vedno bo nekdo drugi dal gole, najpomembneje je, da zmagujemo, saj bomo le tako vsi skupaj zadovoljni.

... o prilagajanju na novo okolje: V ekipi se počutim super, smo odličen kolektiv, fantje so me dobro sprejeli in z njimi sem se hitro spoprijateljil. Udomačil sem se in zaenkrat poteka vse, kot mora.

... o spomladanskih ciljih: Nimamo kaj, že strokovni štab in uprava sta govorila o tem. Enostavno moramo napasti vrh, da se Gorica vrne tja, kjer ji je mesto, to je v prvi ligi. Mi bomo dali vse od sebe, da na prvi prventveni tekmi 3. marca z Nafto odigramo čim bolje in z zmago krenemo v borbo za sam vrh. Najpomembneje je, da treniranje in svoje igre iz dneva v dan izboljšujemo. Mislim, da imamo odličen kolektiv. Iskreno, drugih ekip v 2. slovenski ligi še ne poznam, a s fanti sem zaenkrat prezadovoljen. Fantje premorejo precej kvalitete. Skupaj s Harisom Kadrićem in Luko Marjancem smo prišli, da maksimalno pomagamo ekipi. Nasploh pa je ekipa dobra in kvalitetna.